Joustavaa opiskelua ja uusia haasteita liiketalouden avoimen sprintissä

0

Anne Ylitalo halusi päivittää osaamistaan ja kartoitti erilaisia korkeakoulujen tarjoamia mahdollisuuksia. Hän etsi joustavaa opiskelun muotoa, jota on mahdollista suorittaa työn ohessa. Niinpä liiketalouden avoimen sprintti tuntui heti sopivalta vaihtoehdolta eikä päätöstä ole tarvinnut katua. Anne aloitti opintonsa HAMKissa keväällä 2021 ja on opiskellut ahkerasti vuoden ajan. Nyt hän on suorittanut yli 70 opintopistettä ja hakee tutkinto-opiskelijan paikkaa elokuussa 2022.

Olen Anne Ylitalo ja työskentelen tällä hetkellä henkilöstöpalvelualan yrityksessä vastaten asiakkuuksien hoidosta ja rekrytoinneista. Minulla on pitkä ura myynnin, markkinoinnin ja viestinnän parista eri aloilta. Olen aikaisemmin opiskellut kaksi ammattitutkintoa työnohessa, joten se on tuttua puuhaa. Nyt oli vierähtänyt kuitenkin jo vuosia viimeisestä tutkinnosta, joten ajatus opiskelujen aloittamisesta oli kytenyt jo pitkään mielessä.

Mikä sai sinut hakemaan liiketalouden avoimen sprinttiin?

Viime keväänä aloin tosissaan kartoittaa vaihtoehtoja opiskeluille. Lähetin kyselyjä eri ammattikorkeakouluihin, mutta vaihtoehdot olivat aika rajalliset ja aikataulut menivät ristiin omien suunnitelmieni kanssa. Sitten eteeni osui HAMKin esittely liiketalouden avoimen sprintistä ja se tuntui heti omalta vaihtoehdolta. Laitoinkin saman tien kyselyä, miten nopeasti tähän pääsisi mukaan ja sen jälkeen asiat alkoivat edetä nopealla aikataululla.

Millaista opiskelu on?

Erittäin joustavaa ja mielekästä. Aloitin kirjaimellisesti ”sprintillä” viime toukokuussa ja opiskelin aika tiiviisti myös kesälomalla, joten sain hyvän alun opiskelulle. Vuosi on vierähtänyt tosi nopeasti ja opinnot edenneet suunnitelmien mukaan.

Koska opiskelen työn ohessa, pitää opiskelulle ottaa tietysti oma aikansa sen ulkopuolelta, eli yleensä opiskelen iltaisin ja viikonloppuisin. En ole kuitenkaan kokenut opiskelua millään tavalla rasittavaksi, koska taustalla on halu oppia uutta, päivittää jo saatua osaamista sekä suorittaa ammattikorkeakoulututkinto. Lähdin alusta asti sillä mielellä, että vuoden päästä minulla on tuo 60 opintopistettä kasassa ja voin hakea tutkinto-opiskelijaksi. Se toteutuikin hyvin ja sain jo toukokuussa 70 op ja nyt vielä tulevat kesäopinnot päälle. Vapaa-aikaakin on jäänyt tarpeeksi, joten en ole kokenut, että olisin joutunut luopumaan mistään tämän takia.

Mikä opinnoissa on ollut parasta? Mikä haastavinta?

Parasta on monipuolisuus ja nettiympäristössä opiskelu; koen sen vaivattomaksi ja vaikka kursseilla on aikarajat, niitä pystyy silti tekemään omien aikataulujen mukaan. Kaikki luennot tallennetaan, joten nekin voi rauhassa kuunnella itselle sopivana aikana, vaikka sitten automatkalla. Kaikki opiskelumateriaalit ovat samassa paikassa ja helposti saatavilla. Vaikka lähiopetuksen vertaistuki puuttuu, olen ryhmätöiden kautta tutustunut muihin opiskelijoihin ja se on ollut tosi mukavaa. Iso osa sprinttiläisistä on työn ohessa opiskelevia, joten ollaan ikään kuin samassa veneessä.

Haastavinta aikaa olivat ehkä syksyn pimeät illat, jolloin piti hieman etsiä motivaatiota. Tilanne helpottui nopeasti, kun juttelin aina auttavaisen opomme kanssa ja siirsimme muutamaa kurssia. Siten pääsin taas rytmiin kiinni.

Miten aiot hyödyntää opintojasi tulevaisuudessa?

Uskon, että tradenomin tutkinto auttaa myös työelämässä eteenpäin ja antaa mahdollisuuksia päivittää omia vahvuuksia ja toisaalta saada uutta oppia ihan uusille osa-alueille. Itseäni kiinnostaa erityisesti liiketoiminnan kehittäminen, markkinointi ja henkilöstöjohtamiseen liittyvät asiat. Syksyllä onkin vuorossa syventävien opintojen valinta, joten on tässä kesä aikaa miettiä mihin haluaa suuntautua.

Mitä haluaisi sanoa henkilölle, joka harkitsee liiketalouden avoimen sprinttiin hakemista?

Vierivä kivi ei sammaloidu ja koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa jotain uutta! Liiketoiminnan tradenomin tutkinto antaa todella laaja-alaiset tiedot ja taidot moneen eri tehtäväkenttään ja avaa varmasti ovia työelämässä. On mahtavaa, että nykyään on monia vaihtoehtoja myös aikuisiällä opiskella uusi tutkinto ja päivittää jo opittuja asioita.

Mikä on Liiketalouden avoimen sprintti?

Liiketalouden avoimen sprintissä opiskellaan kalenterivuoden mittaisen opinto-oikeuden aikana 60 opintopistettä, jonka jälkeen opiskelija voi hakea erillishaussa liiketalouden tutkinto-opiskelijaksi HAMKiin. Liiketalouden avoimen sprintissä opiskellaan joustavasti verkossa ja se sopiikin hyvin työn ohessa opiskelevalle.

Seuraava hakuaika: 3.-14.10.2022

Lisää tietoa löydät osoitteesta: www.hamk.fi/avoin

Leave A Reply