Joni Kukkamäki: ”Tietojenkäsittely antaa valmiudet tulevaisuuden työlle”

1

Joni Kukkamäki opiskeli tietojenkäsittelyssä

Joni Kukkamäki valmistui HAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Aiemmin Joni työskenteli yksityisellä puolella turvallisuusalalla. Aikansa sitä tehtyään hän päätti, että nyt on saatava totaalinen alanvaihdos aikaiseksi ja hakeutui HAMKiin opiskelemaan. Opiskelut sujuivatkin niin hyvin, että Joni valmistui ennätysvauhtia vuonna 2015.

Miten päädyit nykyiseen ammattiisi?

Tietojenkäsittelyn opintojen aikana opettajat pyysivät ensin assistentiksi tietyille kursseille, josta muutaman mutkan kautta päädyin nykyiseen työpaikkaani, Älykkäät palvelut –tutkimusyksikköön osa-aikaiseksi tutkimusassistentiksi. Valmistuttuani, sopimukseni muutettiin kokoaikaiseksi ja aloitin nykyisessä tehtävässäni tutkimuskoordinaattorina.

Mitä työnkuvaasi kuuluu ja missä aiot olla ammatillisesti 10 vuoden kuluttua?

Työnkuvani on erittäin laaja ja monimuotoinen. Hoidan yksikön toimintaan liittyviä käytännön järjestelyitä ja huolehdin myös yksikössä tehtävästä teknologiakehityksestä. Toisaalta nykyään työskentelen yhä tiiviimmin käynnissä olevissa projekteissamme vastaten mm. koulutuksista ja asiakkuuksista.

Ammatillisesti toivon 10 vuoden päästä olevani yhä haasteellisimmissa tehtävissä, jotka tarjoavat joka päivä jotakin uutta ja mielenkiintoista. Koen myös esimiestyön mieluisaksi, joten toivottavasti 10 vuoden päästä myös se kuuluu työtehtäviini.

Onko opiskelustasi HAMKissa ollut sinulle hyötyä urallasi?

Luonnollisesti opinnot HAMKissa olivat välttämättömiä minunlaiselleni, joka halusi tehdä täydellisen alanvaihdoksen. Olen toki harrastuneisuuden kautta tietokoneiden kanssa touhunnut koko ikäni, mutta esimerkiksi ohjelmointitaitoja minulla ei ollut lainkaan opintoja aloittaessa. Vaikka nykyiseen työnkuvaani ei ohjelmointia sisällykään, on minun tunnettava myös se osa-alue. Opinnot HAMKissa petrasivat huomattavasti myös esimerkiksi projekti- ja ryhmätyötaitojani.

Mikä oli parasta opiskeluaikana?

Itselleni parasta opiskeluaikana oli ehdottomasti jatkuva uuden oppiminen.

Mikä haasteellisinta?

Suoritin opintoni erittäin nopeassa tahdissa normaalista opiskelutavasta poiketen. Vaikka myös se antoi paljon, toi se mukanaan myös paljon haasteita lähinnä ajankäytöllisesti. Toisaalta tästä kuuluu kiitos myös HAMKille ja tietojenkäsittelyn koulutusohjelmalle, jotka mahdollistivat tämän sujuvan toteuttamisen.

Mitä haluaisit sanoa oman alasi opiskelua suunnittelevalle?

Tietojenkäsittely antaa valmiuden tulevaisuuden työlle. Esimerkiksi ohjelmoijia tarvitaan jatkossa yhä enemmän, mutta teknologia alkaa olemaan sisäänrakennettuna alaan kuin alaan, joten aivan uusia uramahdollisuuksia on tulevaisuudessa tarjolla yhä enemmän. Tärkeintä on oma kiinnostuneisuus ja aktiivisuus. Myös oppimisen oppiminen on erittäin tärkeää, sillä tulevaisuudessa on yhä tärkeämpää pystyä oppimaan ja sisäistämään uusia asioita joka päivä nopeasti ja tehokkaasti.

Kiinnostuitko HAMKin tietojenkäsittelyn koulutusohjelmasta? Lue lisää: www.hamk.fi/tietojenkasittely

Discussion1 kommentti

  1. Pingback: Rapid Product Development - Design Factory

Leave A Reply