Anna Schavikin: ”Opiskelu oli aidosti hauskaa!”

0

Anna Schavikin valmistui joulukuussa 2015 HAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Annan mukaan opiskelusta sai loistavat valmiudet työelämään ja peliohjelmointi oli koukuttavaa. Kaikista eniten Annaa hämmästytti kuitenkin se, kuinka hauskaa opiskelu olikaan!

Kerro opiskeluhistoriastasi

Valmistuin vuonna 2003 Pirkanmaan Taitokeskuksesta ravintolakokiksi, mutta ravintola-ala ei tuntunut lopulta omalta. Valmistumisen jälkeen työskentelin vuoden verran myyjänä Tampereen Kauppahallissa, jonka innostamana hakeuduinkin asiakaspalvelukoulutukseen. Jäin tuon koulutuksen työharjoittelujaksolta suoraan töihin Lindexille, jossa työskentelinkin vuoteen 2012 saakka. Pidin myyjänä työskentelystä. Välillä kuitenkin tuntui, ettei haastetta ollut riittävästi. Aloinkin miettimään alanvaihtoa, mutta en ollut täysin varma siitä, mikä olisi oikea ala. Tutkin netistä vaihtoehtoja ja törmäsin HAMKin sivuilla it-tradenomin opintoihin. Pistinkin hakupaperit menemään ja onnekseni pääsin pääsykokeiden jälkeen kouluun sisään. Valmistuin siis joulukuussa 2015 Hämeen ammattikorkeakoulusta tietojenkäsittelyn tradenomiksi.

Koska en osannut päättää kumman pääaineista valitsisin, luin kummatkin tarjolla olevat. Valitsin myös muotoilun puolelta Graafisen suunnittelun kurssin, josta sainkin kipinän graafiseen suunnitteluun. Vaikka tulin käytännössä täysin ummikkona alalle, hyvin pian huomasin olevani täysin oikeassa paikassa lukemassa juuri sitä mitä haluan työelämässäni tehdä.

Kerro työhistoriastasi

Ensimmäisen kosketuksen oman alan työhön sain ensimmäisessä työharjoittelussa, jonka suoritin Kiilto Family Oy:n viestintäosastolla. Kesän aikana rakensin pääasiassa verkkosivuja tytär- ja sisaryhtiöille. Kiillolla jatkoinkin opintojen ohella osa-aikaisena erilaisten verkkosivuihin liittyvien projektien parissa. Toisen työharjoittelun suoritin HAMKissa osana tiimiä, jonka tavoitteena oli integroida vanhusten elämää helpottava android-mobiilisovellus webportaaliin. Opinnäytetyönä suunnittelin ja toteutin uudet verkkosivut eräälle yritykselle. Myös graafisen suunnittelun puolelta työkokemusta on kertynyt mm. logosuunnittelusta, rotujärjestön jäsenlehden taitosta sekä viimeisimpänä osallistuin Twinkle 2015 -tapahtumaan suunnittelemalla ja toteuttamalla Twinkle Talent Visibility Photo -projektin esitteiden ja julisteiden ulkonäön ja taiton.

Tällä hetkellä olen perustamassa sivutoimista toiminimeä etsien samalla oman alan töitä. Haaveissa olisi vielä graafisen alan koulutus.

Missä aiot olla ammatillisesti 10 vuoden kuluttua?

Kymmenen vuoden kuluttua olen toivottavasti kerännyt huomattavan ammatillisen tietotaidon ja työskentelen vakituisena työssä, jossa viihdyn ja saan käyttää omaa luovuuttani. Unelmatyöpaikka olisi jokin websuunnitteluun tai peliohjelmointiin liittyvä.

Onko opiskelustasi HAMKissa ollut sinulle hyötyä urallasi?

HAMKista sai loistavat lähtökohdat työelämään. Opinnot olivat kattavia ja opettajat ammattitaitoisia. Tunneilla oli myös sopivassa suhteessa teoriaa ja käytäntöä. Myös erilaisia projekteja ja verkostoitumismahdollisuuksia oli runsaasti ja niihin kannattaakin aina tarttua!
HAMKin opiskeluilmapiiri on leppoisa ja tilat uudenaikaisia sekä viihtyisiä.

Mikä oli parasta opiskeluaikana? Entä haasteellisinta?

Parasta opiskelussa oli uuden oppiminen ja saman henkiset ihmiset. Pidin kovasti muun muassa ohjelmointikurssin harjoitustyöstä, joissa ohjelmoimme robotin kulkemaan tiettyä rataa. Myös peliohjelmointi oli hauskaa ja hyvin koukuttavaa. Unohtamatta tietysti opiskelijabileitä 😉

Koska edellisistä opinnoistani oli jo vuosia, kesti aivojen virittäminen opiskelumoodiin jonkin aikaa. Hämmästyin kuitenkin kuinka hauskaa opiskelu lopulta olikaan! Omasta mielestäni haasteellisin oli kakkosvuosi, jolloin alettiin tosissaan opiskella. Uutta asiaa tuli paljon ja tahti oli kiivas. Lopussa kuitenkin kiitos seisoi ja oli mukava lähteä kesälaitumille kaikkensa antaneena.

Mitä haluaisit sanoa oman alasi opiskelua suunnittelevalle?

Suosittelen tietojenkäsittelyn koulutusta erityisesti kaikille ohjelmoinnista ja softapuolesta kiinnostuneille, sukupuolesta riippumatta. Vaikka kokemusta alasta ei olisi, sitä ei kannata pitää esteenä koulutukseen hakeutumiselle.

Vinkiksi uusille opiskelijoille, ensimmäisenä vuotena kannattaa hieman tunnustella mikä olisi se oma juttu, ja painottaa HOPSissa niitä aineita. Mielenkiintoisia kursseja kannattaa katsella myös muiden koulutusohjelmien puolelta. Verkostoidu, tutki ja osallistu, näin saat hyvät lähtökohdat urallesi jo opiskelujen aikana!

Kiinnostuitko HAMKin tietojenkäsittelyn koulutuksesta? Lue lisää: www.hamk.fi/tietojenkasittely

Leave A Reply