Kampukselta etäopiskeluun – Forssan syksy 2020

0

Hevosalan liiketoiminnan uusien opiskelijoiden ensimmäinen lukukausi piti sisällään kiinnostavia Diili-toimeksiantoja, tutustumista Forssaan ja tietysti opiskelukavereihin. Alkusyksyn ajan ensimmäisen vuoden opiskelijat olivat osin lähiopetuksessa, mutta syysloman jälkeen siirryttiin etäopetukseen pandemiatilanteen heikentymisen myötä. Se loi syksyyn omat haasteensa, mutta toisaalta etätyöskentely toi mukanaan joustavuutta ja sai aikaan uusia toimintatapoja. Hevosalan liiketoiminnan opiskelijoiden elämään voit tutustua myös heidän omassa blogissaan!

Forssa ja opiskelukaverit tutuiksi

Ensimmäinen viikko käynnistyi tutustumisella kampuskaupunkiin Forssa-kävelyn merkeissä. Kävelyn päätteeksi järjestetyn piknikin myötä opiskelijat pääsivät paremmin tutustumaan toisiinsa ja yhteinen puheenaihe löytyikin nopeasti hevosten parista. Viikon aikana kampus, tuutorit ja opettajat tulivat tutuiksi samoin kuin HAMKin opiskelijakunta Hamko sekä Forssan oma opiskelijakunta Famko.

Diilit haltuun ja inspiraatiota Bootcampilta

Useat Diili-toimeksiannot sävyttivät hevosalan liiketoiminnan alkusyksyä ja ensimmäisen Diilin myötä opiskelijat vierailivat Loimijoki Golfilla Ypäjällä. Tehtävänä oli miettiä, miten Loimijoki Golfin tarjontaa tuotteistettaisiin niin, että esimerkiksi ne, jotka tulevat Ypäjälle hevostapahtumiin, voisivat hyödyntää myös golfkentän palveluita ja toisinpäin. Toimeksiannon oli esittelemässä toiminnanjohtaja Pauliina Pöntinen.

Hevosalan liiketoiminnan opiskelijat tutustumassa Loimijoki Golfiin.
Loimijoki Golfin toiminnanjohtaja Pauliina Pöntinen esittelemässä Diili-toimeksiantoa.

Viikolla 39 uudet opiskelijat osallistuivat kaksipäiväiseen Bootcamp-tapahtumaan, jossa he pääsivät seuraamaan toisen vuosikurssin opiskelijoiden esitelmiä ja ammentamaan niistä oppia viimeisiin Diili-projekteihinsa. Lisäksi Minna Tarkkala HAMK Smart -tutkimusyksiköstä vieraili kertomassa yksikön toiminnasta ja koulutuspäällikkö Sari Hanka puolestaan tarjoili minihaasteen, jonka myötä opiskelijat pääsivät tuottamaan videon annetuista aiheista valitsemallaan tyylillä. Bootcampin toinen päivä sujui Nordic Business Forumin merkeissä. NBF striimattiin suorana Oslosta ja aiheena oli “The New Normal”. Puhujina oli business-maailman huippunimiä, kuten Randi Zuckerberg ja Carla Harris.

Erilainen loppusyksy

Syksyn loppupuolesta muodostui monelle hyvin erilainen kuin alkusyksystä. Osa opiskelijoista oli tosin opiskellut etänä muutenkin, mutta syysloman jälkeen tilanne oli sama kaikilla. Etäopiskelulla on niin hyvät kuin huonotkin puolensa ja osalle se sopii paremmin, toisille huonommin. Monet opiskelijoista ovat jo työelämässä, joten sitä kautta etäopiskelumahdollisuus tarjoaa joustavuutta ja mahdollisuuden yhdistää työ ja opiskelu. Mutta luonnollisesti etänä opiskellessa luokkakaverit eivät tule niin tutuiksi kuin paikan päällä kampuksella.

Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä etävieraili tunneilla ja kertoi kiinnostavien esimerkkien kautta esimerkiksi raviradan toiminnasta sekä budjetoinnista.

 

 

Leave A Reply