HAMK Gamingin mukana Hämpton Gamesissa

0

Ensimmäisen vuoden tietojenkäsittelyn opiskelija Eemil pääsi pelaamaan HAMK Gamingin edustusjoukkueseen tammikuussa järjestettyyn Hämpton Games -turnaukseen. Hän päätyi hakemaan mukaan HAMK Gamingiin, koska CS:GOn pelaaminen on ollut hänelle mielekäs harrastus jo pidemmän aikaa. Turnauksen kohokohdaksi Eemil nostaa erittäin tasaisen ja jännittävän finaaliin.

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Moro! Minun nimeni on Eemil ”Miggiz” Miikkulainen, olen 22-vuotias opiskelija Tampereelta. Aloitin opiskelemaan HAMKissa tietojenkäsittelyn tradenomiksi syksyllä 2020, joten alussa vielä ollaan.

Mikä on parasta opiskelussa? Entä mikä haasteellisinta?

Parasta opiskelussa on oman tekemisen aikatauluttaminen ja ryhmissä työskentely. Lisäksi tietenkin mielenkiintoinen ala, niin on kiva opiskella uusia asioita. Haasteellisinta opiskelussa on tämä korona-aika, kun ei pääse opiskelutovereita näkemään tai heihin edes tutustumaan. Apuakin on suhteellisen vaikea pyytää, kun pääasiassa yrittää joka päivä yksin ratkaista pulmia. Alkaa pikkuhiljaa seinät kaatumaan päälle.

Miten päädyit mukaan HAMK Gamingiin ja miten valmistauduitte Hämpton Gamesiin?

HAMK Gamingiin päädyin opettajamme kautta, joka oli linkannut asiasta meille opiskelijoille. Ajattelin hakea mukaan, sillä CS:GO on aina kiinnostanut ja on sitä suhteellisen paljon tullut pelattuakin. Pelaajataustasta sen verran, että en ole ikinä ennen tätä turnausta (Hämpton Games 2021) ollut missään joukkueessa, mutta olen pelannut paljon ihmisten kanssa, jotka ovat joskus olleet joukkueissa. HAMKin tiimi toimi erinomaisesti juuri minulle, sillä roolit olivat aika vapaasti valittavissa ja kaikille roolitukset sopivat heti, eikä mitään isompia ongelmia tullut vastaan. Pelasimme yhdessä ennen turnausta aika paljon. Suurimmaksi osaksi vain pelasimme 5v5 pelejä, mutta silloin tällöin käytimme hetken aikaa ihan vain harjoittelemiseenkin.

Millainen kokemus Hämpton Games oli?

Hämpton Games oli pelkästään positiivinen kokemus. Mukavia ihmisiä ja hyvin järjestetty tapahtuma. Ei jäänyt mikään harmittamaan jälkeenpäin, paitsi ehkä karvas tappio finaalissa. Ainoa iso miinuspuoli oli se, että pelit jouduttiin pelaamaan kotona, mutta siitäkin voi taas syyttää koronaa. Ehkä ensi vuonna sitten pääsisi isoille näyttämöille. Turnauksen kohokohta oli tietenkin finaali, johon aika helposti tänä vuonna pääsimme. Oli hienoa pelata, kun vastustajat olivat suunnilleen saman tasoisia ja pääsi pelaamaan oikeasti kunnolla.

Kenelle suosittelet HAMK Gamingia?

HAMK Gamingia suosittelen kaikille, jotka ovat vähääkään kiinnostuneita tiimipelaamisesta. Tästä sai hyvän kokemuksen siitä, millaista joukkuepelaaminen suunnilleen on. Helppoa päästä mukaan joukkueeseen ja mukavia ihmisiä ympärillä. Taitotasokaan ei välttämättä päätä huimaa, joten ei muuta kuin hakemaan mukaan!

Ainiin, lisäkysymyksiin ja nimmareihin vastaan osoitteessa twitch.tv/miggizzz 😊

Leave A Reply