Aidot työelämäprojektit esillä cSchool Project Fair -messuilla Visamäessä

0

Project Fair -messut

HAMKin liiketalouden toisen vuosikurssin opiskelijat esittelivät yrityksille tekemiään projekteja sekä kokemuksiaan cSchool-opiskelumallista 9.3.2016. Projekteja on tehty monenlaisille yrityksille pienistä kansainvälisiin, ja aiheita on ollut markkinoinnin suunnittelusta liiketoiminnan johtamiseen.

cSchool-projekti poiki työpaikan

Jonna Arola teki yhtenä cSchool-projektinaan erilaisia markkinointisuunnitelmia ja -toimenpiteitä Intersport Koskikeskukselle.

– Toteutin heille joulukuussa joulukalenterin Facebook-sivuilla. Projektin alussa tykkääjiä sivustolla oli noin 2000, projektin päätyttyä tykkääjämäärä oli jo yli 12 000, kertoo Jonna onnistuneesta kampanjastaan.

cSchool-projekti oli niin onnistunut, että Jonna työllistyi sen jälkeen kyseiseen yritykseen jatkamaan onnistunutta markkinointi- ja sisällöntuotantoprojektia. Samanlaisia kokemuksia on Ida Varhalalla. Hän toteutti omalle työpaikalleen Seppälään perehdyttämisoppaan. Koko Seppälä-ketjun henkilöstöpäällikkö kiinnostui myös perehdyttämisoppaan ajatuksista ja nyt he keskustelevatkin laajemmasta yhteistyöstä.

Työelämään luodut kontaktit avainasemassa

Kuinka matkatoimisto voisi hyödyntää sosiaalista mediaa? Kuinka mobiilisovellusta kannattaa markkinoida? Näihin kysymyksiin Aleksi Viskari, Alpo Tiensuu ja Kai Filali etsivät omissa cSchool-projekteissaan vastauksia. Perinteiselle matkatoimistolle he suunnittelivat sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuuksia ja opastivat sen käyttöön. Aatos Media Oy:n toimeksiantamana he taas toimivat mukana monialaisessa tiimissä tietojenkäsittelyn opiskelijoiden kanssa ja suunnittelivat uudelle lanseerausvaiheessa olevalle mobiiliapplikaatiolle markkinointia.

– Tälläinen cSchool-opiskelumalli toimi ainakin meidän kohdallamme oikein hyvin. Projekteja pystyi tekemään niin, että ne eivät olleet aikaan tai paikkaan sidottuja ja pääsimme myös tutustumaan siihen, millaisia tehtäviä työelämässä voisimme tehdä valmistuttuamme. Tärkein anti oli kuitenkin hyödylliset kontaktit yritysmaailmaan, niitä voimme toivottavasti hyödyntää jatkossakin, kertovat opiskelijat.

Projekteja henkilöbrändäyksestä lean-palveluliiketoimintaan asti

Messut Visamäessä

Opiskelijat ovat tehneet projekteja yksin tai ryhmissä ja he ovat saaneet valita toimeksiantajat omien kiinnostuksiensa mukaisesti. Maisa Valento innostui verkkosivujen suunnittelusta ja hän tekikin kaksi projektia eri yrityksille, jossa heidän verkkosivujaan kehitettiin tai suunniteltiin. Jonna Arola ja Ida Varhala toteuttivat taas omien projektiensa lisäksi vielä yhteistuumin K-Citymarket Pirkkalalle asiakastyytyväisyyskyselyn lasten pukeutumisosaston tiimoilta. Matias Honkala oli tiiminsä kanssa kehittämässä mm. salibandyjoukkue Steelersin pelitapahtumia ja sosiaalisen median hyödyntämistä. Helena Parts, Mia-Mari Mattila ja Jenna Petäjäsuo pääsivät testaamaan kylmäsoittotaitojaan Acceptan kampanjassa, mutta myös pukeutumaan muumipukuun ja jakamaan muumiheijastimia lapsille.

– Pääsimme kohtaamaan erilaisia työelämässä vaadittavia taitoja, kuten projektihallintaa, mutta samalla myös esimerkiksi epävarmuuden sietokykymme kasvoi. Erilaiset projektit tukivat hyvin toisiaan ja niistä kertynyttä osaamista pystyy hyödyntämään paljon myös tulevaisuudessa, kertovat cSchool-opiskelijat.

Juuso Lindfors ja Kaisa Ruohonen suunnittelivat ennakkoon Kaupunkijambore-tapahtumaa vuodelle 2017, kun taas Julia Toriseva oli tiiminsä kanssa toteuttamassa HAMKin osallistumista kaksille eri messuille. Mielenkiintoinen projekti oli myös konsulttiyrityksen henkilöbrändäys, jossa Krista Laurila, Panu Huotari, Tarleena Anttila ja Heidi Honkala pääsivät kasvattamaan osaamista trendikkäässä ja tärkeässä aiheess. Jenni Tuominen ja Kristiina Nironen tutustuivat projektissaan lean-ajatteluun ja selvittivät sen hyödyntämismahdollisuuksia palveluliiketoiminnassa. Tiimi toteutti lean-ajattelusta myös havainnollistavan videon, joka löytyy alapuolelta.

cSchool on uusi opiskelumalli, jossa opiskelu tapahtuu täysin käytännön työelämäprojektien kautta. Projektien tueksi on järjestetty pop up -luentoja sekä erilaisia valmennuksia. cSchool mahdollistaa opiskelijoille itsenäisen opiskelun ja itselle merkityksellisien projektien valinnan, mutta antaa myös tärkeitä työelämätaitoja liittyen mm. tiimityöskentelyyn ja epävarmuuden sietämiseen.

Lisätietoja:

Riitta Ikonen, lehtori, p. +358 50 574 5412, etunimi.sukunimi@hamk.fi

 

Leave A Reply