Treenejä, diilejä ja riemun hetkiä

0

Vasta HAMKista liiketalouden tradenomiksi valmistunut Markus onnistui yhdistämään opiskelut ja kilpaurheilun helposti opintojensa aikana. Hämeenlinnan kampuksen hyvät liikuntapuitteet antoivat mahdollisuuden treenaamiselle niin aamuisin kuin iltaisinkin. Opiskeluajan parhaaksi asiaksi hän nosti uudet ystävät sekä ensimmäisen opiskeluvuoden Diili-työskentelyn.

Kuka olet ja mitä teet?

Markus Sipronen, 23-vuotias salibandynpelaaja Hausjärveltä. Nykyisin tosin asun Hämeenlinnassa. Pelaan salibandya miesten pääsarjassa (F-liiga) Hämeenlinnan Steelersissä.

Mitä olet opiskellut?

Opiskelin liiketaloutta HAMKissa vuodesta 2017 lähtien, ja viimein valmistuin hiljattain ennen vuodenvaihdetta 2021. Opintoni suuntautuivat taloushallinnon puolelle, mutta opiskelin myyntiä ja markkinointiakin siinä ohella. Hyvä yhdistelmä ”vähän kaikkea”.

Miten päädyit HAMKiin?

Päädyin HAMKiin, koska sain aikanaan sopimuksen Steelersiin, ja halusin lähteä opiskelemaan lukion jälkeen liiketaloutta. HAMK oli näin ollen helppo ja luonnollinen vaihtoehto.

Parasta opiskeluaikana?

Ylivoimaisesti parasta oli kaverit. Sekä uudet, että vanhat. Loin paljon uusia ystävyyssuhteita, ja sain kokea sanoin kuvaamattoman paljon riemua tuon kolmen ja puolen vuoden aikana. Tietysti kaikki erilaiset kontaktit, mitä opiskeluaikana muutenkin sai, ovat tärkeitä. Jos pitää opiskeluista vielä sanoa, mikä niissä sisällöllisesti oli parasta, niin ehdottomasti ihan ensimmäisen moduulin Diili-tehtävät. Niistä sai aika hyvän käsityksen opintojen sisällöstä ja pääsi suoraan tekemään konkreettista kehittämistä. Ja täysin uusien ihmisten kanssa vieläpä.

Entä minkä asian koit haasteellisimmaksi opintojen aikana?

Kaikki etänä tapahtuva opiskelu. Tykkään lähiopetuksesta niin paljon, että etäopiskelu tuntui aina tuplasti raskaammalta. Etäluennoista en saanut irti tarpeeksi, ja töiden aloittaminen kotona oli haasteellisempaa kuin koululla.

Miten opiskelujen ja urheilun yhdistäminen onnistui?

Saan kyllä olla kiitollinen, että opiskelujen ja huippu-urheilun yhdistäminen sujui erittäin kivuttomasti HAMKissa. Koko opiskeluaikana ei ollut missään vaiheessa sellaista fiilistä, että opiskelut vaikuttaisivat negatiivisesti urheiluun. Ja sama toisinpäin. Opintojen ja urheilun tasapainottaminen ei ollut mitenkään työlästä, vaan molempiin pystyin keskittymään sataprosenttisesti aina kun sitä vaadittiin. HAMK tarjosi vielä erittäin hyvät puitteet urheilijana kehittymiseen, sillä kampukselta löytyvä kuntosali palveli minua erittäin hyvin koko kolmen ja puolen vuoden ajan. Siellä on tullut jokunen aamutreeni tehtyä ennen koulun alkamista. Ja iltatreenejäkin tietysti aina, kun on omilta lajiharjoituksilta iltaisin ehtinyt.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Jossain kohtaa tarkoitus olisi lukea vielä itseni yliopistossa maisteriksi. Mutta ennen sitä tavoitteena on pelata salibandyä huipulla niin pitkään kuin mahdollista. Tavoitteeni elämässä siis lienevät tällä hetkellä ainoastaan urheilun puolella, mutta on tärkeää, että on suunnitelmia, jos ja kun salibandyura jossain kohtaa kuitenkin loppuu.

Mitä vinkkejä antaisit HAMKiin hakevalle?

Avoimin mielin opiskelemaan, olit sitten urheilija tai et. Opiskelu on suhteellisen rentoa, kun jättää ylimääräisen stressin pois harteilta. Opiskelut HAMKissa on helppo yhdistää mihin tahansa harrastamiseen, työntekoon yms. Opinnot eivät sulje mitään muuta elämästä pois.

Leave A Reply