Ope, pitäisikö sinunkin ottaa ohjelmointi osaksi opetusta?
Tulevaisuuden ammatit ovat jotain missä ohjelmoinnillinen ajattelu on luultavasti arkipäivää, siksi näiden taitojen harjoittelu olisi hyvä aloittaa jo alaluokilta. Kaikki oppii ohjelmoimaan, uskoo ohjelmoinnin opettaja Tommi Saksa!
”Innostavaa, inhimillistä ja kannustavaa”, sai kouluttajamme palautteeksi viime toteutuksesta. Tule siis mukaan maksuttomaan verkkototeutukseen ja saat tukea sekä ohjausta ohjelmointikokeiluun. Koulutukset on suunnattu opettajille joiden tulee soveltaa ohjelmointia omassa opetuksessaan.
Opet ohjelmoijiksi -koulutusten tavoitteena on antaa opettajille valmiudet ottaa ohjelmointi osaksi omaa opetusta. Koulutuksissa opettajat saavat ymmärrystä miksi ohjelmointitaito ja sen opetus on tärkeää, sekä saavat valmiudet opettaa ohjelmointia.
Koodaustyöpajoissa opettajat pääsevät tutustumaan ohjelmointiin eli koodaukseen käytännössä itse tekemällä. Koulutuksesta saa kokemuksia erilaisista ohjelmointiympäristöistä ja ideoita omaan työhön.
Tutustu ohjelmointikokeiluihin (esimerkit sivun lopussa): Ideaopas
Sisältö
Koulutuksia järjestetään eri lähtötasoille, vasta-alkajista konkareille. Kaikki koulutukset järjestetään verkossa työpajamuotoisesti. Ohjelmointia opiskellaan käytännönläheisesti työpajoissa, joissa ohjelmointiharjoitteita ryhditetään pienillä ohjelmoinnin käsitteitä ja logiikkaa avaavilla tietoiskuilla. Ohjelmointiharjoitusten lisäksi jokainen osallistuja suunnittelee ja toteuttaa ohjelmointikokeilun, eli pääsee viemään opitut asiat heti käytäntöön. Kokeilu voi olla esimerkiksi koodauskerho tai muutaman oppitunnin pituinen ohjelmointityöpaja. Viimeisellä työpajakerralla reflektoidaan omaa oppimista ja tutustutaan muiden ohjelmointikokeiluihin.
Jokainen koulutus sisältää viisi ohjattua työpajakertaa ja sen kesto on noin 2 kk.
Koulutukset
Voit muodostaa itsellesi koulutuspolun suorittamalla kaikki koulutukset. Jokainen koulutus sopii suoritettavaksi myös sellaisenaan.
Visuaalinen ohjelmointi 3 op (vasta-alkajat)
Koulutuksessa lähdetään liikkeelle siitä, mitä koodaus tarkoittaa ja tutustutaan visuaaliseen ohjelmointiin itse tekemällä. Aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista ei tarvita.
Ajankohta: 24.10.2018 ja 15.1.2019
Ohjelmoinnin perusteet 3 op
Hieman jo koodausta osaaville. Koulutuksessa tutustutaan ”oikeaan” ohjelmointiin eli päästään kirjoittamaan oikeaa koodia. Työpajoissa opetellaan ohjelmointia tekemällä mielekkäitä ohjelmoinnin käsitteitä ja tekniikoita havainnollistavia pieniä ohjelmia.
Kohderyhmänä ovat opettajat, joilla on hieman aiempaa osaamista tai ovat osallistuneet visuaalinen ohjelmointi -koulutukseen. Ohjelmointikielenä käytetään Pythonia.
Ajankohta: 12.3.2019 ja 2.4.2019
Ohjelmoinnin jatko 3 op
Syventävää osaamista haluaville. Koulutuksessa syvennytään entisestään ohjelmoinnin käsitteisiin ja vuorovaikutteisen ohjelman tekemiseen (esim. yksinkertaisen pelin ohjelmoiminen). Kohderyhmänä ovat ohjelmoinnin perusteet -koulutukseen osallistuneet tai ohjelmointia muualla opiskelleet opettajat.
Ajankohta: 22.10.2019.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot
Ohjelmoinnin jatko 3 op, 22.10.2019, syventävää osaamista haluavat
Hinta
Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja se on osallistujalle maksutonta.
Kohderyhmä
Esiopetus, perusopetus, lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus.
Discussion4 kommenttia
Voiko osallistua vaikka ei toimi opettajana, mutta olisi hakeutumassa alalle? Olen työvalmentajana kolmannella sektorilla ja opiskelen Jamkissa ammatillisen opettajan pedagogisia opintoja.
Hei, valitettavasti rahoittaja vaatii kytköksen kouluun/oppilaitokseen.
Hei!
Onkohan tällaista vastaavaa opettajille suunnattua ohjelmointikoulutusta vielä ensi syksynä tarjolla?
Hei!
Saimme juuri tietää, että rahoitusta kyseiselle koulutukselle on tulossa myös seuraavalle kaudelle. Syksyn osalta on tarjolla ohjelmoinnin jatko, mutta sitten keväällä 2020 tarjolla visuaalinen ja ohjelmoinnin perusteet verkkototeutuksena.