Energisen elämän eväät

0

Tässä blogissa pulahdetaan oman hyvinvoinnin maailmaan. Useimmille tämä lienee aina kiinnostava aihe. Haluamme pitää omasta hyvinvoinnistamme huolta, jotta jaksamme paremmin töissä, opiskeluissa, arjessa, harrastuksissa ja joka paikassa.

Oppilaitoshyvinvoinnin erikoistumiskoulutuksessa tarkastellaan omaa hyvinvointia ja sieltä on jäänyt monta mielenkiintoista asiaa omaan reppuun pohdittavaksi. Esimerkiksi voisit pysähtyä hetkeksi miettimään, mitkä asiat rakentavat tai nakertavat omaa hyvinvointiasi. Tai onko sinulla psykologista joustavuutta – miten pystyisit jatkamaan toimintaa, ilman että jumiudut ongelmiin? Entä mikä on itsemyötätunto? Itsemyötätunto viittaa siihen, että välität itsestäsi ja kohtelet itseäsi hyvin. Näitä mielenkiintoisia asioita on hyvä välillä pysähtyä pohdiskelemaan ja samalla voit auttaa parantamaan omaa hyvinvointiasi.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Oma kokemukseni on, että positiivisella otteella ja ymmärtäväisellä asenteella pääsee jo todella pitkälle. Kannattaa suhtautua lempeästi sekä positiivisesti työhönsä ja itsekriittisyys on hyvä olla sopivalla tasolla, jolloin ei tarvitse olla niin kriittinen kaikkeen mahdolliseen.

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vaikuttavat palauttava toiminta ja positiivinen stressi: nukutaan riittävästi ja otetaan päivittäin useita mikrotaukoja, rentoutumalla itselleen sopivalla tavalla. Elämässä pitää olla myös haastetta, jolloin siitä saa positiivista stressiä. Samaa positiivista stressiä saa myös liikkumalla sopivalla sykkeellä, mieluiten ulkona luonnossa. Hyvinvointimme tarvitsee myös kapasiteettia eli monipuolista ja terveellistä ravintoa sekä aktiivista sosiaalista kanssakäymistä ystävien kanssa.

Kiinnittämällä edellä mainittuihin osa-alueisiin huomiota, voit saavuttaa paljon hyviä vaikutuksia. Kaikkea ei kuitenkaan kannata alkaa samalla hetkellä parantamaan ja kehittämään vaan mieluummin pikku hiljaa, pienin askelin eteenpäin. Kun pääset välitavoitteeseen, siitä kannattaa olla iloinen ja ylpeä. Siitä voi sitten seuraavaksi ponnistaa kohti seuraavaa osatavoitetta!

Positiivisesti eteenpäin!

Matkaamalla positiivisella asenteella omaa elämänpolkua voi varmasti paljon paremmin ja oma hyvinvoinnilla on mahdollisuus kukoistaa. Tulee tehtyä sellaisia asioita ja oltua sellaisten ihmisten kanssa, joista saa itselleen lisää energiaa. Käytännössä tämä ei tietenkään ole aina mahdollista, mutta edes sopivan ajan välein.

Matkataan siis luottavaisin mielin eteenpäin positiivisella energian voimalla!

Virpi Palmen (valittu Espoon positiiviseksi vuonna 2019)

Leave A Reply