Hyvinvointia – uni ja rentoutuminen

0

Loppukevään Nipsulan toiminnasta vastasivat sairaanhoitajaopiskelijat. Nipsulan toiminnan ollessa edelleen tauolla pandemiatilanteen takia, tuokiot suunniteltiin niin, että ne olivat mahdollista lähettää vanhemmille digitaalisessa muodossa. Näin Nipsula pystyi tarjoamaan perheille toimintaa etäilystä huolimatta.

”Suunnittelimme ensimmäisellä viikolla pohjaa tuleville viikoille. Olimme saaneet vinkeiksi vanhemmilta tulleita toiveita. Päädyimme siihen, että jokaisella kolmella viikolla on oma teemansa, josta tuotamme kaksi erilaista tuokiota tiistaille ja torstaille.

Ensimmäisen viikkomme teemaksi valikoitui uni ja rentoutuminen. Tiistain materiaali keskittyi rentoutumiseen ja torstain taas unen maailmaan. Halusimme, että tuottamistamme paketeista löytyy jotain sekä lapsille että aikuisille.

Tiistain rentoutuspaketista löytyy vanhemmille tietoesite rentoutumisesta. Vanhemmille löytyy myös oma rentoutushetkensä äänitettynä Power Pointina. Tiistain videossa lapset pääsivät Tanjan mukana perehtymään keijujen maailmaan. Keijuihin liittyen oli tekstinä mielikuvamatka keijujen maailmaan, ja mukana myös väritettävä keijun kuva.

Torstaille kuvasimme iltasatuvideon lapsille. Aikuisille kerroimme videolla hieman lasten unesta. Video sisälsi myös pieniä vinkkejä, jotka voivat helpottaa lapsen nukkumaan menoa. Aikuisille teimme unesta tietopaketin. Siinä kerrotaan muun muassa lapsen unesta ja sen eri vaiheista, iltarutiineista sekä aikuisen unesta.

Tuokioiden suunnitteleminen lähti todella sujuvasti käyntiin. Toimintaa on alustavasti suunniteltu jo tulevillekin viikoille.”

Sairaanhoitajaopiskelijat Hanna, Roosa, Iina, Minerva ja Tanja

 

Leave A Reply