Hyvinvointia – perheen yhteinen liikkuminen

0

Seuraavan viikon aiheena oli perheen yhteinen liikkuminen sisällä sekä ulkona. Tiistain materiaali keskittyi perheen yhteiseen liikkumiseen sisällä ja torstain materiaalit liikkumiseen ulkona.

Liikuntatuokioiden suunnittelu lähti hyvin käyntiin. Olimme jo aiemmalla viikolla suunnitelleet hiukan pohjaa tällekin viikolle. Saimme myös ensimmäisestä viikosta mukavasti positiivista palautetta. Erityisen mukavaa oli, kun meille ryhmän jäsenille välitettiin erään vanhemman palaute edeltävän viikon tuokioista.

Tiistaipäivän materiaaleissa oli vanhemmille kohdennettu tietopaketti vanhemman ja lapsen yhteisen liikkumisen tärkeydestä sekä pieniä vinkkejä siitä, mitä se perheen yhteinen liikkuminen voisi olla. Kuvasimme myös videon perheille. Videolla on kuvattuna lapsi-vanhempijumppa, jota perheet voivat toteuttaa kotona. Video oli kuvattu hiukan vanhemman lapsen kanssa, joten tietopaketista löytyy qr-koodin takaa ohjeet myös pienen vauvan kanssa toteutettavaan jumppaan.

 

 

Torstain materiaalit keskittyivät ulkona liikkumiseen. Materiaaleista löytyy oma tietopaketti vanhemmille ulkona liikkumisen tärkeydestä, sekä siitä miten metsässä liikkuminen vaikuttaa hyvinvointiin. Materiaaleista löytyy myös rauhallinen video metsästä. Videolla kuvataan, mitä kaikkea metsästä löytyy, taustalla kuuluu erilaisia metsän ääniä. Materiaaleihin on liitetty myös Suomen Ladun luontobingon pelilauta. Vanhempi ja lapsi voivat yhdessä pelailla luontobingoa metsäretkellään. Luontobingon tarkoituksena on löytää metsäretken aikana laudalta löytyviä asioita kuten tuoksuja, eläimiä ja värejä.

Sairaanhoitajaopiskelijat Hanna, Roosa, Iina, Minerva ja Tanja

Leave A Reply