Mikä sinusta voisi tulla isona?

0

OPO-koulutus on ollut pitkäaikainen haaveeni, sillä kysymys ”mikä minusta voisi tulla isona?” on aina ajankohtainen kaikenikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille. Vaikka olen työskennellyt ammatillisen koulutuksen puolella jo 17 vuoden ajan ja olen saanut sen ajan ohjata aikuisia opiskelijoitani eteenpäin, tuntuu tuo kysymys edelleen raikkaalta. Se kertoo siitä, että kysyjä on etsimässä uteliaana uutta suuntaa elämäänsä.  Kysymys itsessään sisältää paljon mahdollisuuksia ja tuntuu hienolta, jos tällaisella hetkellä voi saavuttaa kysyjän luottamuksen ja osoittaa omalla ammattitaidollaan ihmisille uusia ajatuksenalkuja ja vaihtoehtoja opiskelu- tai urasuunnitelmiin.

Päätin vuosi sitten itsekin kokeilla onneani ja toteuttaa unelmiani. Ilokseni minut valittiin HAMK:n OPO-koulutukseen. Itse opiskelu on ollut mielenkiintoista ja antoisaa asiantuntevien opettajien ohjauksessa. Kokonaisuus on suunniteltu opintojen ohella omaa työtä tekeville sopivaan ja joustavaan muotoon. Oppimistehtävät palvelevat oman ohjaajuuden kehittymistä ja ne on suunniteltu myös konkreettisiksi työvälineiksi, joilla voi tulevaisuudessa ohjata yhä asiantuntevammin omia ohjattaviaan. Keväällä 2020 alkava toimintaympäristöosaamiseen kuuluva oppilaitos- ja verkosto-osaamisen harjoittelu on mahdollista suunnitella omaa aiempaa osaamista syventäväksi monipuolisten ja joustavien harjoittelupaikkojen valinnalla. Sen avulla on mahdollista laajentaa omaa osaamistaan kattamaan opinto-ohjaajan työkenttää kaikilla koulutusasteilla ja uraohjauksen parissa. Odotankin innostuneesti sen tuomia uusia näkökulmia.

Voin siis lämpimästi suositella HAMK:n OPO-koulutusta opintojen ohjauksesta ja uravalmennuksesta kiinnostuneille. Ehkäpä sinustakin voisi tulla OPO isona!

Kirjoittaja:
Miia Arppe, opo-opiskelija 2019

Leave A Reply