Koronakokeilu – Pilvenmäki lähti laukalle ilman hevosia!

0

Pilvenmäen raviradalla on uusia tuulia, vaikka ravikilpailut ovat tauolla. Koronan sulkiessa raviradan maaliskuussa, piti toimijoiden keksiä nopeasti jotain uutta tekemistä. Lähiruokapalvelu startattiin yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Pilvenmäki tuottaa lähiruokalounaan, joka pakataan Jospakin pakkaukseen ja kiikutetaan asiakkaalle Delta auton kyydissä. Western Lakeland Kanta-Häme -hankkeessa kerätään tarinoita yritysten korona-ajan positiivisista kokeiluista.

 

Korona pandemia lopetti ravien ajamisen maaliskuussa. Forssassa toimiva Pilvenmäki työllistää vakituisesti kolme henkilöä ja tapahtumissa työntekijöitä saattaa olla jopa 80.

  • Halusimme pitää henkilökunnan ainakin osittain töissä ja ideoimme ydinryhmän kanssa mitä uutta voisimme kokeilla. Päätimme testata lähiruokalounaspalvelua, kertoo Pilvenmäen hallituksen jäsen Menna Rantala.
Forssan Pilvenmäellä ei kisata ravikilpailuja koronan vuoksi, mutta uutena kokeiluna on käynnissä lähiruokalounaspalvelu.

Pilvenmäen ravintola käyttää annoksissaan paikallista lähiruokaa mahdollisimman paljon. Kokeilun avulla Pilvenmäen hallitus halusi auttaa ravintolan lisäksi myös paikallisia tuottajia. Korona-aikana on erityisen tärkeää pitää seudun yrityksistä ja toimijoista huolta ostamalla läheltä.

  • Päätimme kokeilla lounaan ulosmyyntiä viikko kerrallaan ja ilman tappiota. Ajatuksena oli, että jos tilauksia ei tule riittävästi niin keittiö suljetaan. Asiakkaat voivat tilata lounaan netissä ja sitten hakea paikan päältä. Lisäksi meillä on kotiinkuljetusmahdollisuus, Menna Rantala kertoo.

 

Yhteistyökumppanit mukana toteutuksessa

Pilvenmäen kokeilussa lähiruokatuottajien lisäksi ovat mukana myös forssalainen kierrätettäviä elintarvikepakkauksia valmistava Jospak Oy ja Forssan Delta Auto.

  • Hienoa tässä kokeilussa on erityisesti se, että voimme tehdä yhteistyötä eri kumppaneiden kanssa. Jospakin kierrätettävät pakkaukset ovat kansainvälisestikin kiiteltyjä tuotteita. Kuljetukset hoituvat Delta Auton hienolla kärryllä, jolla huristellaan ympäri seutukuntaa, riemuitsee Menna Rantala.

Kokeilu on onnistunut mainiosti. Toukokuun alkuun mennessä lounastoimintaa on kokeiltu jo useita viikkoja. Päivittäin myydään noin 50 annosta.

  • Toiminnan kasvamista kuvaa hyvin, että vappuna Pilvenmäeltä tilattiin 1000 munkkia ja kymmeniä pulloja simaa. Äitienpäiväksi on tilattavissa herkullisia brunssikasseja ja kakkuja. Perjantaisin lounaslistalta löytyy aina myös pitsaa. Kannattaa siis laittaa tilausta tulemaan, Menna Rantala kehottaa.
Pilvenmäen vapun munkki- ja simahässäkässä mukana Ilkka Nisula, Menna Rantala ja Jenni Lampinen.

Mitä uutta sinun yrityksesi on kehitellyt korona-aikana?

Western Lakeland Kanta-Häme -hankkeessa kerätään korona-ajan positiivisia kokeiluita. Mitä uutta kokeilua sinun yrityksesi on kehitellyt korona-aikana? Laita tietoa tulemaan, sillä kokeiluista kirjoitetaan juttuja. Western Lakeland Kanta-Häme on Euroopan aluekehitysrahaston, Kanta-Hämeen kuntien ja Hämeen ammattikorkeakoulun rahoittama hanke.

Ota yhteyttä: Kirsi Sippola, Hämeen ammattikorkeakoulu Smart -tutkimusyksikkö, 050 5745 063 tai kirsi.sippola@hamk.fi

www.hamk.fi/lakeland

www.visithame.fi

 

 

 

Leave A Reply