Hyvän mielen tekoja koronasta huolimatta

0

Välillä olisi mukava kuulla kivoistakin asioista näin korona-aikaan, vai kuinka? Eri puolilla maakuntaa yrittäjät, yhdistykset ja julkiset toimijat ovat pakonkin sanelemana keksineet uusia asioita. Hämeenlinnassa kerätään onnistuneita yritystarinoita, Riihimäellä on käytössä uudet kaupunkipyörät ja Forssan seudulla toteutettiin Toripalvelu. Piskuinen Ypäjäkin on kunnostautunut uusilla toimintatavoilla, sillä siellä nuorisotoimi auttaa vanhuksia arjen kauppa- ja apteekkireissuilla. Koko Kanta-Hämeen laajuinen Local tips -kampanja kerää paikallisten vinkkejä ihanista hämäläisistä kohteista kaikkien tietoisuuteen!

 

Koronakriisi on pakottanut monet yrittäjät keksimään uusia tulomahdollisuuksia. Myös erilaiset yhteistyökuviot ovat lisääntyneet.

Linnan kehityksen selviytymistarinat

Linnan Kehitys on kerännyt yritysten ja yrittäjien selviytymistarinoita rohkaisuksi, inspiraatioksi ja vertaistueksi muille. Kehittämisyhtiö toivoo, että tarinat auttavat muita samassa tilanteessa olevia näkemään uusia tulokulmia omaan tuotteeseen/palveluun, kehittämään uudenlaisia toimintatapoja ja yhteistyömalleja tai luomaan kokonaan uusia aloituksia liiketoimintaan. https://www.hameenlinna.fi/tyo-ja-elinkeino/selviytymistarinoita/tayskaannoksia-ja-uusia-aloituksia/

Forssan Toripalvelu

Forssan yrityskehitys lanseerasi Forssan Toripalvelun. Nettisivulta voi ostaa lahjakortteja alueen yrityksiltä. Toripalvelusta voit ostaa melkein kaikkea mitä tarvitset. Kesäretket lähestyvät ja voit vuokrata kanoottia, sup-lautaa tai vaikkapa läskipyöriä. Liikunnan lisäksi tarjolla on muun muassa lounasruokaa, hierontaa, hiustenleikkuuta, jumppia, nurmikon leikkausta, siivousta, kellon ja korujen korjausta, sisustussuunnittelua ja kauneudenhoitoa. Sivustolla on lisäksi tietoa työpaikoista.

https://forssan-toripalvelu.fi/

Riihimäellä poljetaan kaupunkipyörillä

Riihimäki sai keväällä kaupunkipyörät asukkaiden käyttöön pientä maksua vastaan. Kaupunkipyörät ovat käytössä huhtikuusta ainakin lokakuulle. Pyöriä on yhteensä 60 ja kaupunkipyöräasemia noin 20. Asemaverkostoa voidaan muokata kauden aikana saatavan käyttäjäpalautteen mukaan. Pyörät toimittaa KaaKau Oy, jonka pyöriä on käytössä kymmenessä Suomen kaupungissa. Pyörät toimivat kaikissa kaupungeissa samalla sovelluksella ja samoilla jäsenyyksillä.

https://www.riihimaki.fi/palvelut/liikenne-ja-kadut/joukkoliikenne/kaupunkipyorat/

Ypäjän nuorisotoimi auttaa ikääntyneitä

Ypäjän piskuisessa kunnassa osoitetaan joustavuutta, sillä nuoriso-ohjaaja tekee kauppareissuja ikäihmisten puolesta. Nuoriso-ohjaaja Eeva Lehtonen aloitti kunnan maksuttomana palveluna ikäihmisille ja muille riskiryhmäläisille kauppaostospalvelun. Apua tarvitseva henkilö soittaa Eevalle, joka lähtee hakemaan asiakkaalta ostoslistan ja käteistä rahaa. Eeva käy kaupassa tai apteekissa ja hurauttaa takaisin asiakkaan luokse ostosten, kuitin ja loppurahojen kanssa. Palvelu on saanut kiitosta. Kauempana asuvat lapset ovat olleet mielissään, kun vanhuksen kauppareissut onnistuvat kunnan toimesta kätevästi ja turvallisesti.

Local tips – Kerro oma salainen paikkasi Hämeestä!

Mikä paikka tuottaa sinulle onnea ja iloa? Keräämme Western Lakeland Kanta-Häme -hankkeessa paikallisten asukkaiden vinkkejä ihanista suosikkikohteista Forssan, Hämeenlinnan ja Riihimäen alueelta. Kerro oma vinkkisi tai katso muiden antamat vinkit kivasta kahvilasta, uimapaikasta, retkikohteesta, museosta, torista, ruokapaikasta jne.  Häme on täynnä toinen toistaan upeampia kohteita, jotka ovat löytämistään vailla. Löydä ne itse tai kerro muille!

 

Local Tips Riihimäen seutu

Local Tips Forssan seutu

Local Tips Hämeenlinnan seutu

 

Kaikki Local tips vinkit koostetaan blogiin Visit Häme -sivuille ja vinkkejä lisätään sivuille sitä mukaa, kun niitä tulee! Vinkkejä voi myös jokainen jakaa itse sosiaalisessa mediassa #localtipshäme #visithame.

 

Western Lakeland Kanta-Häme hanke (EAKR): www.hamk.fi/lakeland

 

Leave A Reply