Korona saa yritykset kehittämään uutta

0

Kevään aikana on yrityksiltä vaadittu paljon uusia ideoita ja muutosjoustavuutta liiketoiminnan kehittämiseksi. Korona on saanut asiakkaat linnoittautumaan koteihinsa, joten uusia ideoita yrityksen bisneksen kehittämiseksi onkin tarvittu roppakaupalla. Häiriörahoitusta antavat rahoittajat kuten Ely-keskus ja Business Finland ovat vaatineet hakemuksissa yrityksiltä uusia kehittämisideoita. HAMK Smart auttaa yrittäjiä uuden ideoinnissa ja hankekirjoituksessa.  

Hämeen ammattikorkeakoulun Smart tutkimusyksikön yrittäjyystiimi on avustanut tähän mennessä noin 50 yritystä rahoitushakemusten kirjoittamisessa.  

  • Haluamme auttaa pk-yrityksiä, koska tiedämme, että yrittäjät eivät ole useinkaan tekemisissä Elyn ja Business Finlandin kaltaisten toimijoiden kanssa. Häiriörahoitus koetaan jossain tapauksessa hankalaksi hakea. Osa yrittäjistä vierastaa toden teolla hakemuksen tekemistä, projektipäällikkö Outi Mertamo HAMK Smartista kertoo. 

HAMK Smartissa on huomattu, että vaikeinta yrittäjille on tulla ulos omasta normaalista liiketoiminnan ajattelusta. Hankekirjoitus tuottaa myös joillekin toimijoille päänvaivaa, koska sellaista ei ole aikaisemmin joutunut ehkä koskaan tekemään. 

  • Kun häiriörahoitukset julkaistiin, niin Business Finlandin ja Elyn häiriörahoituksissa piti olla tekemässä jotain uutta ja ihmeellistä. Nyt ehdot ovat onneksi lieventyneet ja rahoitusta voi saada vähemmän ihmeellisempäänkin hommaan, iloitsee Outi Mertamo 

Koronakriisiä verrataan tällä hetkellä 90-luvun lamaan. Hallitus satsaa yritysten auttamiseen isoja rahasummia. Tulevan budjettikehyksen arvellaan suuntautuvan talouden ja yhteiskunnan ennen näkemättömään elvytykseen. 

  • HAMKin yrittäjyystiimin apu yrityksille eri rahoitusmuotojen hakemiseksi jatkuu todennäköisesti vielä pitkään. Toki apua antavat myös seudun kehittämisyhtiöt. Ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset apua. Tsemppaamme sinua mielellämme hakemuksen kirjoittamisessa, Outi Mertamo rohkaisee. 

Tällä hetkellä rahoituksia on haettavissa yksinyrittäjille (kunnat), 1-5 hlö yrityksille (Ely-keskus) ja 6-250 hlö (Business Finland). Hallitukselta odotetaan vielä muun muassa maaseudun toimijoiden tukipakettia. HAMK Smart on koostanut tietopankin Visit Häme -sivustolle yritysten saataville. Sinne kerätään ajankohtaista tietoa eri rahoitusmahdollisuuksista. 

Sparrausapua tarjolla maksuttomasti yrityksille Western Lakeland Kanta-Häme -hankkeen toimesta:

Outi Mertamo, 050 3515 799 tai outi.mertamo@hamk.fi

Kirsi Sippola, 050 5745 063 tai kirsi.sippola@hamk.fi

Western Lakeland Kanta-Häme hankkeen rahoittajina ovat Euroopan aluekehitysrahasto, Kanta-Hämeen kunnat ja Hämeen ammattikorkeakoulu (www.hamk.fi/lakeland).

Tsemppiä kaikille ja pysykää terveinä!

Leave A Reply