Yksikön visuaalista ilmettä luomassa

0

Mitä? Tradenomi tekemässä graafikon töitä ja suunnittelemassa markkinointisisältöä. Sitä minäkin ajattelin, kun harjoittelupaikka tarjoutui HAMK Design Factoryltä. Koko opiskeluiden aikana olin toivonut pääseväni kouluttautumaan enemmän visuaalisuuden ihmeellisen maailmaan. Tämä lyhyt tarina kertoo minun matkastani työharjoittelussa Design Factorylla, eikun menoksi!

Kun astut tyhjyyteen ja pääset rakentamaan kokonaan uutta

En voinut aluksi kuvitella kuinka puhtaaseen pöytään olen astumassa. Mitään visuaalista tuotantoa ei ollut aikaisemmin tehty ja siihen selvästi tarvittiin sopiva tekijä. Heti ensimmäiseksi pääsin luomaan työpaikalle oman look bookin, joka lyhyesti pakkaa kaiken tiedon tiloista ja mitä kaikkea pystyy tekemään. Tämä työ tietenkin vaati paljon suunnittelua valokuvaamista ja visuaalisten prototyyppien tekoa varten. Moni muukin työ alkoi sanoilla: ”me tarvitaan uusi x visuaalinen asia”. Siinä sitten lähdettiin miettimään ja tekemään uutta. Työprosessit koostuivat aina todella monesta prototyypistä, joista sitten valittiin parhaimmat ja sen jälkeen vielä kehitettiin lisää, näin pienetkin projektit tuntuivat vaativan paljon aikaa. Pääsin kuvaamaan ja olemaan mukana myös yhdessä artikkelissa, jonka julkaisimme HAMK Unlimited palveluun. Se vasta olikin rumba!

Tuo taitosi esille, opi lisää aina kun on mahdollista

Olin aina kursseilla se ainut henkilö, joka osasi tehdä paljon erilaisia visuaalisia juttuja, kuvata ja editoida videoita. Se myös näkyi laitteistoista ja ohjelmista, joita omistin jo etukäteen. Tämä oli mahtava kokemus päästä näyttämään omat taidot ja kehittää niitä osa-alueita, jotka ovat kiinnostavia omasta mielestä. Design Factory on yhteisö, jonka avulla saa kehittää ja tuottaa uusia ideoita ja näkemyksiä niin paljon kuin vaan kerkeää. Vaikkakin jouduin pääsääntöisesti yksin tekemään kaikki visuaaliset projektit loppuun, niin sain aina näkemyksiä ja apuja muilta työntekijöiltä.

Noh mitä tuli sitten opittua? Aina kannattaa tutkia ja hakea inspiraatiota muiden töistä. Mitään työtä ei yksin tehdä ja apua kannattaa ja pitää kysyä. Vaikkakin omasta mielestä joku työ ei ole täydellinen niin toisen silmissä se saattaa olla hienoin tuotos ikinä.

Työt jatkuvat, asiat kehittyvät

Sain ennen harjoittelun loppua tietää, että minua tarvitaan edelleen ja se oli yksi mahtavimmista uutisista pitkään aikaan. Nyt yli kuusi kuukautta takana, to do lista näyttää ihan loputtomalta. RUN-EU kuviot alkavat kohta pyörimään ja sinne on suunnitteilla todella isoja visuaalisia projekteja, en malta odottaa! Mikään ei ole parempaa, kun saa kehittää itseään joka työn ohella ja rakentaa sellaista visuaalista sisältöä kuin haluaa. Tällä hetkellä pöydällä pyörii kolme työohjetta opiskelijoille, opettajille ja yrityksille. Näiden projektien kesto on ollut noin neljä kuukautta nyt ja edelleen jatkuu. Pääset tutkimaan yhtä versiota täällä.

Lopuksi

Tämä on ollut mahtava kokemus, ja en voi muuta kuin rohkaista teitä kaikkia markkinointiin ja visualisuuteen tähtääviä kehittämään nyt itseänne. Opetelkaa ohjelmien salat ja kehittäkää itsellenne näytteitä siitä mitä osaatte. Älkää lamaantuko, jos ensimmäisellä kerralla ei nappaa.

Jali Närhi

Leave A Reply