Harjoittelijana tavaratalon hallinnossa

0

Vuoden 2019 lopussa havahduin siihen, että pian pitäisi ruveta etsimään harjoittelupaikkaa, mikä tukisi tradenomi opintojani. Mietin ensin mahdollisuuksiani tehdä harjoittelu silloisessa ja nykyisessä työpaikassani. Loppujen lopuksi päätin keväällä hakea muutamaa kesätyötä, jotka vastaisivat opintojeni alaa ja samalla olisi ollut mahdollisuus saada palkkaa harjoittelusta. Sain lopulta muutaman ’’emme valitettavasti valinneet juuri sinua tällä kertaa’’-sähköpostin, jolloin aktivoiduin taas nykyisen työpaikkani mahdollisuuksien suhteen.

Sain kuin sainkin mahdollisuuden tehdä täyttä päivää työpaikallani kesäkuukausien ajan, joten mikä sen parempaa kuin jatkaa samassa paikassa, tutussa ympäristössä. Varsinkin kun Koronavirus ilmaantui ja aiheutti useilla työpaikoilla irtisanomisia sekä lomautuksia. Tämä ei onnekseni vaikuttanut omaan työskentelyyni juuri ollenkaan.

Sain aloittaa harjoittelemaan työtehtäviä jo helmikuussa 2020, jotta osaisin tehdä työtehtäviä itsenäisesti kesällä, kun muut valvomon hallinnontyöntekijät lomailevat. Ja siitä lähtien olen tehnyt yhden tai useamman vuoron viikossa hallinnon töitä. Teki hyvää aloittaa harjoittelemaan työtehtäviä jo ajoissa, koska kesällä oli jo helppoa jäädä yksin ja pärjäsin hyvin.

Mitä kuului työtehtäviini?

Kyseinen hallinnon työ tapahtui työpaikan erillisestä toimistohuoneesta nimeltä valvomo. Valvomo oli erillään avokonttorista. Sieltä hoidetaan myös kaikki yleiset kuulutukset sekä vahditaan erilaisia järjestelmiä hallinnon omien töiden lisäksi.

Hallinnon tehtäviin edellä mainittujen lisäksi kuuluu ostolaskujen kierron seurantaa ja niihin liittyvien mahdollisten ongelmien selvittäminen. Ostolaskujen seurannan yhteydessä pidettiin myös huolta siitä, että kaikki tilatut tavarat saapuvat ja vastaanotetaan järjestelmissä. Teimme valvomossa myös ostotilauksia erilaisista tuotteista eri funktioiden toiveista ja tarpeita ylipäätänsä talon yhteiseen käyttöön, mukaan lukien esim. toimistotarvikkeet. Päivittäisiä rutiineja valvomossa on jonkun verran, kaikki aamulehden hausta postien lähetykseen ja raporttien päivitykseen. Jokaisen kuun vaihteessa oli myös omat rutiininsa, jotka pitävät muutaman päivän kiireisenä kuunvaihteessa. Korona aikana valvomon työntekijät ovat pitäneet huolen, että kaikille osastoille on saatavilla käsidesiä ja muita puhtaanapitovälineitä tartuntojen ehkäisemiseksi.

Mitä hallinnon työstä jää käteen ajatellen tulevaisuutta?

Työstä jää tulevaisuuden työelämään varmasti paljon hyvää. Yksi isoin asia, mikä tulevaisuudessa tulee olemaan hyödyksi, on työskentely itsenäisesti. Olen joutunut paljon etsimään tietoa itse ja sitä kautta kehittymään työtehtäviä ajatellen paremmaksi. Se on varmasti tärkeä taito, koska tulee olemaan tilanteita, joissa et voi kysyä apua, vaan tieto pitää itse etsiä ja mielellään oikeasta paikasta.

Tätä tekstiä kirjoittaessa olen juuri saanut uuden työpaikan myyntiassistenttina ja varmasti osa syynä paikan saannille oli tämä muutaman kuukauden kokemus hallinnon- ja toimistotöistä. Odotan innolla myyntiassistentin tehtäviä ja uusia haasteita. Tästä on hyvä jatkaa!

Iida Peltomaa

Leave A Reply