Taloushallinnon harjoittelu Tilipalvelu Rantalaisella

0

Koko opintojeni ajan olen ollut kiinnostunut kirjanpidosta, ja siksi jo ensimmäisen vuoden loputtua haaveilin harjoittelupaikasta tilitoimistossa, mutta ei vielä silloin tärpännyt. Toisena vuotena edelleen haaveissani oli päästä tilitoimistoon suorittamaan profiloiva harjoittelu, eikä alkuun millään meinannut mistään irrota harjoittelupaikkaa, sillä usealla tilitoimistolla oli vaikeuksia koronan takia.

Ahkera työhakemuksien lähettäminen kuitenkin tuotti tulosta ja minuun oltiin yhteydessä Tilipalvelu Rantalaiselta. Pääsin kuin pääsinkin tilitoimistoon harjoitteluun, mistä olin erittäin iloinen ja kiitollinen. Innolla odotin kesätöitä taloushallinnon työtehtävien parissa!

Opintoja on takana kaksi vuotta ja opinnoissani profiloidun taloushallintoon. Opintoja olen suorittanut pääasiassa taloushallinnon opintoina. Pääasiassa opintoni ovat koostuneet kirjanpidon opinnoista, mutta lisänä on ollut myös palkanlaskennan kursseja sekä hieman markkinointia. Kirjanpidon opintojen lisäksi myös palkanlaskennan opinnoista on ollut hyötyä harjoittelussa, sillä osa kirjanpidosta saattaa sisältää palkkahallinnon kirjauksia.

Harjoitteluaika

Harjoittelu sujui erittäin hyvin ja pääsin tekemään mm. asiakkaiden kirjanpitoa sekä asiakkaiden päivittäisiä toimenpiteitä kuten ostoreskontraa, myyntireskontraa ja tiliotteiden käsittelyä. Asiakkaita on erikokoisia, osa erittäin pieniä ja osalla isompaa liiketoimintaa. Tämä näkyy mm. asiakkaalle tarjottavien palveluiden laajuudessa ja määrässä. Pääsin käyttämään useita eri taloushallinnon ohjelmistojärjestelmiä, mm. Visma Fivaldia, Netvisoria ja Heerosta. Harjoittelun aikana sain syvempää oppia ja osaamista taloushallinnosta. Tämä on auttanut minua ymmärtämään paremmin, miksi kirjanpitoa oikeasti tehdään ja mikä sen merkitys on.

Ihmisen keskivartalo ja kädet. Käsissä on avoinna oleva paperimappi.
Kuvituskuva: Pexels.com

Harjoittelussa ei missään vaiheessa joutunut olemaan yksin, vaan aina oli joku kokeneempi työntekijä auttamassa ja tukena tarvittaessa. Apuja sainkin aina kun tuli jotain, mitä en tiennyt tai missä tarvitsin neuvoa. Minut otettiin hyvin vastaan työporukkaan, eikä minua kohdeltu pelkästään harjoittelijana, mistä olen kiitollinen, sillä se saa tuntemaan, että minua ja työpanostani arvostetaan!

Suosittelen kaikkia taloushallinnosta kiinnostuneista hakemaan tilitoimistoon harjoitteluun, sillä sieltä saa mielestäni kaikista parhaiten käytännön kokemusta taloushallinnosta niin kirjanpidon kuin palkkahallinnon puolelta.

Kesätyöt harjoittelun parissa on nyt suoritettu ja syksyllä matkani jatkuu loppuopintojen parissa sekä tuntityöntekijänä Tilipalvelu Rantalaisella. Innolla odotan, mitä kaikkea vielä pääsen oppimaan ja miten pääsen kehittämään itseäni!

Kirjoittaja: Anni Väänänen

Leave A Reply