Positiivisia pankkikokemuksia

0

Olen toisen vuoden tradenomiopiskelija ja kerron tässä työkokemuksistani pankkimaailmassa.

Aloitin toukokuussa 2018 kesätyöntekijänä Aito Säästöpankissa. Aito Säästöpankki kuuluu säästöpankkiryhmään, jonka keskusjärjestönä toimii säästöpankkiliitto. Aito Säästöpankilla on 13 konttoria Pirkanmaan alueella. Se on syntynyt vuonna 2010 Ikaalisten ja Luopioisten Säästöpankkien yhdistyessä.

Minä työskentelen kotipaikkakuntani konttoreissa Pälkäneellä ja Luopioisissa. Tehtävänimikkeeni on palveluneuvoja ja pääsääntöisesti toimin konttorin kassana.  Kassalla työskentely pankissa on nykyään hyvin monipuolista ja jokainen päivä on erilainen. Tavanomaisia töitä minulle ovat rahan nostot ja talletukset, verkkopankkitunnusten avaamiset ja tilin avaukset. Olen myös avustanut muiden toimihenkilöiden tehtävissä kuten rasitustodistusten tulostamisessa, notariaattitoimeksiantojen veloittamisessa ja rästilistojen läpikäymisessä. Tehtävinäni ovat olleet myös uusien ja vanhojen asiakkaiden kontaktoiminen ja tapaamisten sopiminen. Lisäksi olen avustanut lukuisissa muissa tehtävissä ja oppinut niissäkin paljon uutta.

Alusta asti pankki on tuntunut minulle oikealta työympäristöltä ja olen ylpeä, että olen päässyt siellä kehittämään ammattitaitoani. Tavoitteeni on ensi kesänä päästä vielä enemmän neuvottelemaan asiakkaiden kanssa ja suorittamaan säästöpankin sisäinen luottokoulutus, jonka jälkeen voin päästä neuvottelemaan asiakkaiden kanssa luottoja.

Pankit ovat kokeneet suuria muutoksia viime vuosina ja välillä on arveltu, että digitalisaatio vie työpaikat pankista. Todellisuudessa palveluiden sähköistäminen on tuonut hurjasti lisää työpaikkoja pankkeihin ja eritysesti avustaviin tehtäviin.  Itselläni ainakin tällä hetkellä työllisyysnäkymät näyttävät varsin positiivisilta.

Parasta pankissa työskentelyssä on asiakkaiden kohtaaminen ja positiivisen asiakaskokemuksen luominen. On mukavaa huomata, että asiakkaat saapuvat hymy huulilla hoitamaan asioitaan pankkiin.  Paras sanonta, mikä minulle on jäänyt mieleen, pankista on, että ”pankissa ei tehdä mitään kuulopuheiden perusteella”. Minusta tämä on hyvin sanottu, sillä pankkiasioista on aina oltava mustaa valkoisella.

Pankista saamani työkokemus on ollut arvokasta ja olen oppinut paljon erilaisista asioista, kuten erilaisista säädöksistä, verotuksesta, rahoittamisesta, sijoittamisesta ja yrittämisestä. Kouluun palatessani havaitsin, että hallitsen monia moduuleissa käsiteltyjä asioita niin hyvin, että ei niitä tarvinnut toiseen kertaan opiskella. Esimerkiksi finanssiliiketoiminnan moduuliin sain pankista todella hyvät eväät.

Ari-Matti Penttilä

Leave A Reply