Pankkiuran aloitus: Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

0

Danske Bank on Suomessa toimiva liikepankki, joka on peräisin Tanskasta. Se on toiminut Suomessa vuodesta 1887 alkujaan Postisäästöpankkina. Kyseinen pankki on kansainvälinen, toimii 16 eri maassa ja globaalisti pankissa työskentelee n. 22.000 henkeä. Suomessa Danske Bank on markkinaosuudella mitattuna kolmanneksi suurin pankki ja tarjoaa henkilö- sekä yritysasiakkaille kattavat ja monimuotoiset pankkialan palvelut.

Miten päädyin Danske Bank:iin?

Olen aina ollut kiinnostunut pankkialasta, taloustieteestä sekä siitä millaista työtä pankissa voisi tehdä. Keväällä 2019 aloin pohtimaan alanvaihtoa edellisestä työpaikastani, jolloin huomasin hakuilmoituksen kesätyöpaikasta Danske Bankissa. Hakuilmoitus oli julkaistu Hämeen Ammatikorkeakoulun kanavalla Yammerissa. Tein vapaamuotoisen hakemuksen, jonka lähetin ansioluetteloni kanssa sähköpostilla Danske Bankin Hämeenlinnan toimipisteen konttorinjohtajalle. Nopeasti sen jälkeen sain kutsun haastatteluun ja lopunviimein kirjoitettiin työsopimus kesätöistä. Kesätöiden jälkeen minulle tarjottiin mahdollisuutta tehdä harjoittelu kyseisessä organisaatiossa, johon suostuin ilomielin ja harjoittelu alkoi lokakuussa 2019.

Harjoitteluni pituus on ollut n. 6,5kk, jonka ohella olen koko ajan aktiivisesti jatkanut koulunkäyntiä. Esimieheni on ollut erittäin joustava koulun suhteen ja olen saanut paljon apua Hämeenlinnan toimipisteen työyhteisöltä myös koulutehtäviin. Aloitin opiskeluni Hämeen Ammattikorkeakoulussa syksyllä 2018 ja tavoite valmistumisajankohta olisi 2020 joulu. Tällä hetkellä minulla on jäljellä enää opinnäytetyö, eli työharjoittelusta ei siis ole ollut haittaa vaan enemmänkin hyötyä koulun kannalta.

Mitä tein harjoittelijana?

Ennen pankkiuraa ennakkoluuloni oli se, että pankissa työ saattaisi olla yksitoikkoista ja työyhteisö olisi hiljainen ja vakava. Ennakkoluuloni osoittautui täysin vääräksi heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Hämeenlinnan toimipisteessä työntekijöitä on vaihdellen noin kahdeksan henkeä, jotka kaikki ottivat minut heti avosylin vastaan. En ole harjoitteluni aikana tuntenut itseäni ns. Harjoittelijaksi, vaan olen ollut osa porukkaa. Työkaverit mieltävätkin minut “osaksi kalustoa”.

Olen työskennellyt Hämeenlinnan Danske Bankissa päivittäispalveluiden parissa kesätöiden alusta lähtien. Pankki on avoinna arkisin klo 10-16:30, jonka aikana asioimme asiakkaiden kanssa päivittäisten raha-asioiden parissa ajanvarauksella ja ilman ajanvarausta. Päivittäispalveluiden piiriin kuuluu henkilöasiakkaiden tili- ja korttiasiat, verkko- ja mobiilipalvelut, kuolinpesien asiat sekä osittaiset yritys- ja sijoituspalvelut. Kesätyön päättyessä ja harjoittelun alkaessa sain vastuulleni myös Hämeenlinna toimipisteen asuntokauppatilaisuuksien hoitamisen. Olen harjoitteluni aikana saanut tehdä myös tuurauksia muihin Danske Bankin Suomen toimipisteisiin. Maakuntamatkailujen aikana olen työskennellyt Tampereen, Hyvinkään, Salon sekä Turun konttoreissa. Mielestäni vaihtelu virkistää silloin tällöin ja on hauskaa nähdä työkavereita ympäri Suomen. Olisin tulevaisuudessakin valmis tekemään vastaavanlaisia “työkeikkoja”. Esimieheni on ollut kannustava ja motivoiva koko harjoittelun ajan, jonka vuoksi myös työtehtäväni ovat olleet erittäin monipuolisia. Olen saanut lyhyessä ajassa esimieheltä ja työnantajalta vastuuta sekä luottamusta, jota arvostan suuresti.

Pääasiassa työ pankissa on asiakaslähtöistä ja jokainen päivä on erilainen. Työt tulee hoitaa tehokkaasti sekä tarkasti, sillä suurinosa päivistä on melko hektisiä. Olen harjoittelun aikana oppinut paljon asiakaspalvelusta sekä pankin liiketoiminnasta. Opin paljon myös yleistä taloustieteestä, joka on ollut mielestäni mielettömän tärkeää nuorella iällä. Taloudesta sekä rahasta pitäisi mielestäni puhua paljon enemmän jo peruskoulussa. Kuukausien aikana myös laina-ja sijoitusasiat ovat tulleet varsin tutuiksi, ja olen samalla kasvattanut omaakin pankkiasiointia.

Olen ollut erittäin tyytyväinen työnantajaani sekä työuraani pankissa, joka jatkuu edelleen vakituisen työsuhteen merkeissä.

Satu Koskinen

Leave A Reply