Palmun alta paikalliseen yritykseen

0

Minun tieni vei minut harjoitteluun paikalliseen yritykseen, josta en aiemmin tiennyt paljoakaan. Yrityksen nimi on Kultakeskus Oy, joka juuri viime vuonna (2018) juhli 100-vuotissyntymäpäiviään. Mittavaa historiaa on siis kertynyt jo vuodesta 1918 asti. Kultakeskuksella valmistetaan noin 85% koko maan hopeatuotteista (hopeakeskus???) ja sen lisäksi myös huomattava osuus Suomessa myytävistä koruista on valmistettu Kultakeskuksessa. Kultakeskuksessa valmistetaan myös palkintotuotteita, aina Helsingin olympialaisten mitaleista sotaveteraanien ansioristeihin. Jalometallivalmistuksen lisäksi Kultakeskus on alkanut vuonna 1986 toimia suurena rannekellojen maahantuojana. Alta voit lukea vähän lisää siitä, kuinka päädyin harjoitteluun juuri Kultakeskukselle.

Alkuvuodesta 2019 aloitin ankaran työnhaun – uupuihan tutkinnostani enää työharjoittelu sekä opinnäytetyö. HAMKin Yammer kanavilla vastaan tuli toinen toistaan mielenkiintoisempia hakukohteita, joista yksi oli ylitse muiden. Hämeenlinnalainen yritys Kultakeskus Oy haki juuri minua töihin, vaadittava osaaminen sopi täydellisesti jo aiemmista töistä hankittuihin taitoihini sekä HAMKissa opittuihin tietoihini. Jätin työhakemukseni positiivisilla mielin ja lähdin karibialle viikoksi hengähtämään työnhaku-urakkaa.

Loman puolessavälissä kytkeydyin rantabaarissa hotellin wlaniin ja tutkailin sähköpostiani. Erään viestin mukaan minulle oltiin yritetty soittaa, mutta ei oltu saatu yhteyttä. Viestissä luki myös, että minua haluttaisiin pyytää työhaastatteluun juuri Kultakeskukseen. Vastasin innoissani myöntävästi ja sovimme haastattelun heti loman jälkeiselle viikolle. Loman jälkeen alkoi valmistautuminen työhaastatteluun, joka onnistui hyvin, sainhan paikan.

Työt pääsin aloittamaan lähes heti, helmikuun lopulla. Tämä oli iso plussa, sillä kolmen kuukauden harjoittelu olisi päättyvä juuri ennen kesäkuuta ja toivottavasti lämpimiä kelejä. Kultakeskuksella pääsin pistämään lusikkaani moniin erilaisiin soppiin ja työnkuvani olikin erittäin laaja. Puuhastelin yrityksen tietojärjestelmän kanssa, avustelin kirjanpidon, markkinoinnin ja myyntireskontran parissa. Työtehtävieni parissa mielessäni kiittelin HAMKin kattavia peruskursseja, joista oli suuri apu päästä työtehtäviin sisään. Mahtavat työkaverit ja mukava työilmapiiri olivat myös suureksi avuksi matkallani liiketalouden ammattilaiseksi. Pääsin myös näkemään keskisuuren yrityksen toimintaa läheltä (ja olla osana sitä), joka oli erittäin avartavaa ja mielenkiintoista. Vaikka olen jo ollut erilaisilla aloilla töissä, toi tämä työharjoittelu ehkä konkreettisimmin työkokemusta dynaamisissa työtehtävissä. Tästä harjoittelupaikasta löytyisi monia mielenkiintoisia aiheita tutkittavaksi opinnäytetyötä silmällä pitäen, mutta se on jo toinen tarina.

Ne yllä mainitut lämpimät kesäkelit. Ne voi perua, jään kesätöihin.

Aapo Nevalainen

Leave A Reply