OP Koti: Tradenomiharjoittelussa kiinteistönvälitysalalla

0

OP Koti tarjosi minulle mahtavan harjoittelupaikan puoleksi vuodeksi toukokuusta 2019 alkaen. Kiinteistönvälitystoimistossa työskentely oli minulle täysin uutta ja tuntematonta, mutta ehdottomasti opettava ja silmiä avaava kokemus alasta!

Mitä kaikkea on OP Koti?

OP on varmasti monelle tuttu pankkina, mutta saman katon alta löytyy myös kiinteistönvälityspalvelua. OP Koteja on Suomessa 170, joista OP Etelä-Häme on yksi. OP Etelä-Hämeellä on toimistot Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Lisäksi toimialueeseen kuuluvat myös Hattulan, Hausjärven ja Lopen kunnat. OP Koti on valittu useana vuonna peräkkäin luotetuimmaksi kiinteistönvälitystoimistoksi ja tähän vaikuttaa varmasti välittäjien vankka ammattitaito ja osaaminen, sekä koko OP konsernin tunnettavuus ja pankkipalvelut, joiden kanssa OP Koti tekee yhteistyötä.  Op Koti on pitkän linjan kiinteistönvälitystoimisto, sillä se on toiminut jo vuodesta 1946. Op Kodin välittäjät huolehtivat myyjän sekä ostajan puolesta asuntokauppaan liittyvät asiat ja tuovat yhteen vuokralaisen ja vuokranantajan.

https://op-koti.fi/

Miten päädyin harjoitteluun OP Kotiin?

Lähdin pohtimaan ja etsimään harjoittelupaikkaa toisen opiskeluvuoden talvella. Itsellä ei ollut mitään tiettyä harjoittelupaikka toivetta ja paljon pohdin eri harjoittelupaikkoja, jotka kiinnostaisivat minua alana ja mistä saisin hyvää kokemusta työelämään. HAMK tekee yhteistyötä monien tahojen kanssa, ja koulullemme tuli OP:lta henkilö kertomaan enemmän itse yrityksestä sekä siellä olevista mahdollisuuksista esimerkiksi tradenomille. Tätä kautta sainkin idean hakea OP:n kiinteistönvälitykseen kavereiden kannustamana.  Lähdin lähestymään OP:n HR-ammattilaista LinkedInin kautta, kyselemällä; onko OP Kotiin edes mahdollista päästä harjoitteluun ja mistä löytäisin oikean henkilön, johon ottaa yhteyttä?

OP:lla he ottivat minut avosylin vastaan ja selvisikin juuri se, että moni ei uskalla tai keksi hakea kiinteistövälityspuolelle harjoitteluun. He tarjosivat minulle puolen vuoden harjoittelujaksoa, mikä oli upea tilaisuus, sillä ajattelin saavani puolessa vuodessa ehdottomasti enemmän oppeja kasaan kuin lyhyemmän harjoittelujakson aikana. Tällä hetkellä opiskelin toista vuottani HAMK:ssa ja olin saanut hyvin kasattua opintopisteitä kasaan, joten puolen vuoden harjoittelu lukukauden päällä ei haitannut. Järjestelyä ja aikataulutusta vaati myös vakituinen työpaikkani, jossa työskentelin opiskeluiden ohella. Sain järjestettyä töistä opintovapaata ja näin sain suoritettua pidemmän harjoittelujakson. Opiskelu, työ ja harjoittelu on siis mahdollista yhdistää!

Kuvassa OP Kodin välittäjät, toimitusjohtaja, myyntisihteeri sekä minä vielä harjoittelijan roolissa.

Mitä harjoittelijana tein ja mitä harjoittelu antoi minulle?

OP Koti eli entinen OP Kiinteistökeskus oli juuri brändimuutoksen tuulissa, kun aloitin harjoittelun toukokuun alussa. Harjoittelijana pääasiallisiin työtehtäviini kuului erilaiset asiakaspalvelutehtävät ja kiinteistönvälittäjien avustaminen toimeksiantojen valmistelussa, asiakirjojen skannaaminen ja lähettäminen kiinteistönvälitysjärjestelmään, mainoslehdyköiden suunnittelu ja toteutus, ikkunamainosten päivittäminen, asiakirjojen arkistointi sekä muut erilaiset toimistotehtävät. Eli paljon erilaisia työtehtäviä, joita pääasiassa tein tietokoneen avulla. Työskentelin kahdessa toimipisteessä Hämeenlinnassa sekä Riihimäellä, sillä OP Kodilla on Etelä-Hämeen alueella kaksi konttoria.

Lopella on myös tavattavissa välittäjä kerran viikossa, sillä Loppi kuuluu OP Kodin toimialueeseen. Näin ollen työskentelin kaksi päivää viikosta Riihimäellä ja loput Hämeenlinnassa, jossa työskentelee enemmän myös kiinteistönvälittäjiä.

Helmikuussa harjoitteluhaastattelussa he kysyivätkin, mitä kaikkea tiedän yleisesti kiinteistövälityksestä alana ja muistan sanoneeni varmaankin hyvin perinteisiä asioita, mitä moni kiinteistövälityksestä ajattelee. Kiinteistönvälittäjät myyvät ja vuokraavat asuntoja, käyvät esittelemässä asuntoja ja näin edespäin. Itsellä on tämän puolen vuoden harjoittelu jakson jälkeen silmät avartuneet, kuinka paljon tietoa ja taitoa välittäjiltä vaaditaan. Tarkkaa perehtymistä kiinteistöön tai osakkeeseen, lakiasioita, aikataulutusta, yhteydenpitoa asiakkaisiin ja lisäksi kaikki se työ mikä tehdään toimistolla esimerkiksi kauppoja valmistellen. Sekä paljon, paljon muuta!

Harjoittelu OP Kodissa oli itselleni hyvin mieluista ja opin puolen vuoden aikana paljon. Hieman normaalia pidempi harjoittelu jakso mahdollisti sen, että työ tuli oikeasti tutuksi ja sai varmalla otteella tehdä töitä. Pääsin harjoittelun yhteydessä aloittamaan opinnäytetyötäni, sillä sain aiheen OP Kodista. Ja saan olla iloinen myös siitä, että marraskuusta 2019 lähtien olen jättänyt harjoittelijan tittelin taakseni ja jatkan työtäni assistenttina OP Kodissa!

Sofia Näränen

Leave A Reply