Harjoittelussa luomassa markkinointia ympäri Eurooppaa

0

Aloitin syyskuun alussa harjoittelun markkinoinnin parissa Liidimedia Oy:ssa. Aika on mennyt nopeasti, kun on päässyt tekemään työtehtäviä, joista haaveilin jo opintojen alussa. Markkinoinnista minulla on vielä paljon opittavaa, mutta harjoittelun ansiosta olen entistä varmempi siitä, mitä haluan työkseni tulevaisuudessa tehdä. Pääsette nyt kurkistamaan, miltä arki työharjoittelussa näytti.

Työharjoittelupaikan etsiminen oli haastavaa vallitsevan koronatilanteen vuoksi.  En antanut tilanteen lannistaa itseäni ja jatkoin ahkerasti paikan etsimistä tehtävistä, joita halusin tehdä. Lukuisien hakemusten jälkeen päädyin kahden hengen yritykseen näyttämään omat taitoni ja oppimaan uusia taitoja. Harjoittelupaikalta toivoin mahdollisuutta päästä haastamaan itseäni ja mahdollisuutta kehittää yrityksen markkinointia omilla ideoillani.

Työharjoittelun sisältö

Ensimmäisen työpäivän jännitykset ovat muuttuneet oman osaamisen ja tekemisen varmuuteen. Työharjoittelupaikka antoi minulle heti kättelyssä vapaat kädet ja tämän myötä myös suuren vastuun. Otin vastuulliset tehtävät mielelläni vastaan ja pääsin luomaan uusia asioita yrityksen markkinoinnille. Opinnäytetyöni aiheen avulla pääsin luomaan yritykselle toimivan markkinointikalenterin, jonka avulla pysytään kärryillä siitä, millaisia asioita eri kanavilla tapahtuu.

Työpäiväni koostuivat vaihtelevista tehtävistä ja olin yllättynyt kuinka laajasti pääsin tekemään erilaisia asioita. Päällimmäisenä harjoittelusta on jäänyt mieleeni sosiaalisen median vaikuttajien kanssa tehdyt yhteistyöt. Yhteistyöt olivat minulle uusi alue ja mielenkiintoisinta oli päästä näkemään, kuinka yhteistyöt luodaan käytännössä sosiaalisen median kanaville. Pääsin myös luomaan markkinointia ympäri Eurooppaa monien eri kanavien avulla, kirjoittamaan artikkeleita nettisivuille, muokkaamaan nettisivuja ja tekemään paljon muita mielenkiintoisia tehtäviä.

Harjoittelun aikana tutustuin myös videoiden tekemiseen. Oli mahtavaa päästä kokeilemaan, miten videot sopivat yrityksen markkinoinnille, koska niitä ei ollut vielä aikaisemmin käytetty. Lyhyemmät animaatiot ja hieman pidempien videoiden muokkaaminen on tullut tutuksi harjoittelun aikana.

Harjoittelun avulla markkinoinnin osaajaksi

Mitä sitten on tullut opittua harjoittelusta? Mielestäni olen kehittynyt markkinointimateriaalien tekemisessä, tekstien kirjoittamisessa ja erilaisten ohjelmien käytössä. Koen, että minulla on vielä paljon opittavaa Google Ads markkinoinnista ja sen mahdollisuuksista sekä erilaisten kuvanmuokkausohjelmien osaamisesta, joka helpottaisi markkinointimateriaalien luomista.

Jos sinä olet harkinnut tekeväsi töitä markkinoinnin parissa, voin tämän lyhyen kokemuksen avulla lämpimästi suositella. Työssä pääset käyttämään luovuuttasi, tekemään yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa, luomaan uutta ja kehittämään aiempaa osaamista tapoja entistä paremmiksi!

Susanna Vesanto

Leave A Reply