Harjoittelu Tilitoimisto Tuovisella ja yrityskaupan jälkeen Tilitoimisto Tilimanagerilla

0

Koronan vuoksi harjoittelusta alkoi muodostua jo jonkinlainen haaste, mutta onneksi löytyi vielä tällainen pienempi paikallinen tilitoimisto, joka pystyi ottamaan harjoittelijan näin haastavassa tilanteessa. Alkoi jo jossain kohtaa tuntua täysin mahdottomalta saada koko harjoittelupaikkaa tilitoimistosta ilman suhteita, koska suurin osa vetosi koronan aiheuttamaan etätyöhön ja sen aiheuttamiin muutoksiin. Oma päähän pinttymä oli kuitenkin päästä tilitoimistoon harjoitteluun, joten viimeiseen asti näitä paikkoja haettiin.

Pienessä tilitoimistossa ammattitaitoa karttuu nopeasti

Harjoittelu kuitenkin alkoi ja aika pian huomasin olevani kaukana menneisyydessä, koska tilitoimistossa suurin osa asiakkaista oli paperisia. Toisaalta oppia sai todella paljon, koska kone ei pureskellut mitään valmiiksi, mutta uutta oli todella paljon ja sillä oliko toimisto sähköinen vaiko paperinen ei varmasti vaikuttanut tähän lainkaan. Ala kun on täysin uusi itselle, voikin vain toivoa, että perehdytys onnistuu ja apuja saa tarvittaessa kokeneemmilta kirjanpitäjiltä.

Jo muutaman viikon sisällä, työhön pääsi hyvin sisään ja pystyi jo tekemään haastavampia kokonaisuuksia. Parasta kuitenkin koko paikassa oli se, kuinka paljon pitkään alalla olleet tietävät monista asioista ja melkeinpä mihinkä vain mieltä askarruttavaan asiaan sai nopeasti vastauksen. Näiden konkareiden opissa olikin helppoa oppia. Yritykset, joiden kirjanpitoa sain tehdä, olivat myös todella mielenkiintoisia, oli montaa eri toimialaa, kokoa ja muotoa.

Toiminta uudistuu yrityskaupan myötä

Nopeasti harjoittelun alettua koko tilitoimiston henkilöstö sai kuulla, että liiketoiminta on myyty ja toiminta tulee jatkumaan. Uuden omistajan voimin pyritäänkin nyt uudistamaan sekä muokkaamaan näitä vanhempia toimintatapoja tähän päivään. Joten tiedossa oli muutoksien tuulet, vaikka aikaa se tulisikin viemään. Uusia järjestelmiä, työkavereita ja järjestelmiä tuli rytinällä niin paljon, että paljoa ei ehtinyt paikallaan istumaan.

Näin harjoitteluni loputtua ja katsoessani muutaman kuukauden taakse päin aika onkin mennyt siivillä oppien jälleen uusia toimintatapoja, on otettu haltuun uusia työvälineitä ja ennen kaikkea on saanut paremman kuvan koko tilitoimiston työympäristöstä. Mielenkiintoisinta koko harjoittelussa on ollut uuden oppimisen lisäksi, tämä täysin yllättävä omistajan vaihdos. On päässyt läheltä näkemään, miten asioita viedään eteenpäin sekä kuinka asiat voivat muuttua hyvinkin nopeasti vaikka yhdessä oltaisiin oltu jo useita vuosi kymmeniä. Nyt onkin ihanaa saada tämä harjoittelu päätökseen ja palata syksyllä työntekijänä uuden omistajan huomaan! Mitäköhän kaikkea jo siinä välissä ehtii tapahtua?

Innolla jään näitä muutoksen tuulia odottamaan ja näkemään sen eron, joka jo muutamassa kuukaudessa tulee tapahtumaan!

 – Iina Ojala

Leave A Reply