Harjoittelu Suomen Ratsastajainliitossa – Viestijänä ratsastuksen näköalapaikalla

0

Hevosalan liiketoiminnan opintoihini kuuluvan syventävän harjoittelun suoritin Suomen Ratsastajainliitto ry:n viestintäpäällikön apuna. Pääasiallisena työtehtävänäni oli Pohjola-kilpailusarjan kilpailujen kiertäminen ympäri Suomen. Kilpailusarjaan kuului 5 esteluokkaa ja 4 koululuokkaa.

Suomen parhaimmilla hevosurheilun kilpailupaikoilla tärkein tehtäväni oli kuvata liiton sosiaaliseen mediaan jokaisen luokan voittajasta voittajahaastattelu. Lisäksi tiedotteen tekeminen ja sosiaalisen median päivittäminen kuuluivat tehtäviini. Kisapaikoilla tein myös jonkinlaisen lisävideon, esimerkiksi Woikoskella stewardeista ja Stable Novassa Janne Ruskeeniemestä. Jouduinpa kerran myös Haven Liveen, kun kyseisenä päivänä ei ollut selostajaa paikalla. Haven Live välittää ratsastuskilpailuja netin välityksellä.

 

Tyttö seisoo raviradalla aidan vieressä
Minä Pohjola Grand Prix´n kolmannessa osakilpailussa Ratsastuskeskus Ainossa. Kuva: Heidi Lammi

 

Tyttö kuvaamassa kahta ihmistä, jotka keskustelevat sermin edessä
Minä ja Haven Liven kuvaaja taltioimassa Teemu Ahteen ja Laura Laukkasen voittajahaastattelua WHD Gårdin hevospalvelukeskuksessa Pohjola Tourin viimeisessä osakilpailussa.

 

Monipuoliset työtehtävät

Kesän aikana kävin myös Hevoset Bastionissa-tapahtumassa, jossa myös päivitin sosiaalista mediaa (enimmäkseen Instagram storyja) ja tein videomateriaalia. Lisäksi osallistuin Ratsastajainliiton toimistolla kokouksiin, suunnittelin ja päivitin sosiaalisen median postauksia ja markkinointia, loin tiedotteita ja niin sanottuja ”puffeja” tulevasta sekä tein henkilökuntaesittelyä. Erityisen mahtavaa oli päästä mukaan jäsentallin tallikäynnille, joka oli todella mielenkiintoista, inspiroivaa ja opettavaista. Harjoittelun toiseksi viimeisenä päivänä pääsin myös osallistumaan henkilökunnan virkistyspäivään. Suurimmaksi osaksi työskentely tapahtui etänä ja kilpailupaikoilla. Työni tuloksia on nähtävillä liiton nettisivuilla, Instagramissa, Facebookissa ja Youtubessa.

Kuvakaappaus instagram postauksesta, jossa on kuva Ratsastajainliiton jäsenmerkistä
Tekemäni Ratsastajainliiton jäsentallien markkinointi postaus Instagramissa.

 

Hevoset Bastionissa -pressikortti ja avainnauha.
Hevoset Bastionissa -pressikortti.

Harjoittelu opetti ja innosti

Harjoittelu työnsi minut totisesti epämukavuusalueelleni ja opetti valtavasti. Hyppäsin myös harjoittelussa syvään päätyyn ja täysin uusien asioiden äärelle, koska vaikka opintoni sisältävät myös jonkin verran viestintää ei esimerkiksi kameran edessä, takana tai toimittajamainen työskentely ollut opiskeltujen asioiden listalla. Ujona ihmisenä en olisi ikinä uskonut sanovani näin, mutta nautin kovasti haastavien ja täysin uusien asioiden oppimisesta sekä epämukavuusalueelleni menemisestä. Onnistuneen ”suorituksen” jälkeen olo oli aika mahtava. Ratsastajainliitossa työskentely oli huikea kokemus ja siellä yhdistyivät minulle tärkeät asiat, erityisesti hevoset. Harjoittelulta toivoin mahdollisimman monipuolista työskentelyä ja sainkin tutustua monipuolisesti erilaisiin työtehtäviin. Harjoittelu sai minut innostumaan erityisesti viestinnästä ja markkinoinnista. Kiitos Ratsastajainliitolle monipuolisesta, opettavaisesta ja mahtavasta harjoittelusta!

Vilma Kettukangas

Leave A Reply