Harjoittelu HAMKissa projektien parissa

0

Profiloivan harjoitteluni pääsin suorittamaan HAMKissa, eli omalla koulullani, erilaisten projektien parissa. Profiloivat opintoni sijoittuivat liiketoiminnan kehittämiseen ja markkinointiin, joten projektien tekeminen oli tuttua puuhaa. Harjoittelun tarkoituksena oli oppia uutta alalta ja löytää omat juttuni.

Vauhdilla alkuun

Harjoittelu alkoi vauhdikkaasti, koska jo heti ensimmäisenä päivänä nappasimme kahvit mukaamme ja lähdimme heti ajamaan kohti Riihimäkeä ensimmäisen projektin pariin. Automatka oli mukava ja rento aloitus, jonka aikana pääsin hyvin tutustumaan porukkaan. Ensimmäinen päivä jännitti minua paljon, koska kaikki oli aivan uutta ja mietin minkälainen tulisi olemaan työnkuvani, kuinka pääsen harjoittelijana mukaan porukkaan ja riittäisikö oma osaamiseni.

Olin lähtökohtaisesti tullut työskentelemään erilaisten projektien parissa, mutta harjoitteluni aikana pääsin kokeilemaan erilaisia hommia laidasta laitaan. Huomasin, että omalla aktiivisuudellani oli tähän merkitystä, sillä olin utelias kokeilemaan kaikkea ja halusin löytää omat juttuni sekä saada uusia kokemuksia. Projekteissa pääsin välillä reissaamaan ympäri maakuntaa, joka toi todella paljon erilaista sisältöä työhöni.

Näissä projekteissa pääsin harjoittelemaan myös fasilitointitaitojani, josta myöhemmin harjoittelun aikana sain myös opinnäytetyöaiheeni. Projektien lisäksi pääsin tekemään esimerkiksi paljon erilaisia visuaalisia materiaaleja sekä edustamaan HAMKia Hämeenlinnassa järjestettyyn partiolaistapahtumaan Exploon. Tämä ja monet muut uudet haasteet toivat harjoitteluuni todella paljon erilaista sisältöä ja huikeita kokemuksia.

Tiimissä on voimaa

HAMKissa harjoittelu sujui todella vauhdilla. Sain nopeasti paljon vastuuta erilaisista hommista ja tuntui hyvältä, kun minuun luotettiin. Sain moniin työtehtäviini vapaat kädet, joka omalla kohdalla luovana ihmisenä toimi loistavasti. Harjoittelu oli omaan tyyliini sopiva, koska pääsin oikeasti tekemään ja osallistumaan erilaisiin tehtäviin. Tämä mielestäni sopii varsinkin sellaisille ihmisille, jotka eivät tarvitse todella tarkkaa rakennetta hommiin, vaan pystyvät sopeutumaan erilaisiin tehtäviin ja tekemään monia tehtäviä päällekkäin. Yksin näistä ei tarvinnut selvitä, vaan aina sai kokeilla ja kysyä tarvittaessa apua eikä tarvinnut pelätä epäonnistumisia.

Porukkaan pääsin todella nopeasti sisään, johon myös oma aktiivisuuteni vaikutti paljon. Jo heti alussa tunsin kuuluvani joukkoon ja minut otettiin hyvin huomioon. Ilmapiiri oli innostava ja se puski aina itseäni eteenpäin, jonka ansiosta sain todella paljon luottoa omaan tekemiseeni.

Parasta harjoittelussani olivat ihmiset

Ehdottomasti parasta olivat ihmiset, joiden kanssa päivittäin työskentelin. He innostivat ja tukivat työskentelyäni paljon, jonka myötä opin luottamaan itseeni ja omaan osaamiseeni. Myös vaihtelevat työtehtävät ja työviikot toivat mukavan erilaista sisältöä harjoitteluuni. Harjoittelussani sain kokeilla todella paljon itselleni uusia tehtäviä, jotka kehittivät omaa osaamistani usealla eri osa-alueella.

Kolmessa kuukaudessa ehtii tapahtumaan uskomattoman paljon. Tuntuu, että harjoitteluni aikana löysin itsestäni paljon uusia puolia ja vahvuuksia. Vain muutaman kuukauden aikana ammatillinen kasvuni oli huimaa. Olen myös iloinen siitä, kuinka lähdin moniin uusiin haasteisiin mukaan, koska niistä sain unohtumattomia kokemuksia, joista on varmasti hyötyä tulevaisuuden työelämässä. Lopulta tajusin myös, että turhaan mietin riittääkö oma osaamiseni, koska vaikuttava tekijä olikin täysin oma asenne. Harjoitteluun tullaan oppimaan ja itse opin valtavasti uutta.

– Jesse Lehto

Leave A Reply