Harjoittelu Hämeen kauppakamarilla

0

Olin ensimmäisestä kouluvuodesta lähtien pohtinut, missä tulen tekemään harjoitteluni ja toisen kouluvuoden alussa selailin erilaisia harjoittelupaikka mahdollisuuksia muuten vain. Eteeni kuitenkin pomppasi uusi ilmoitus, jossa haettiin Hämeen kauppakamarille harjoittelijaa viiden kuukauden ajaksi. Tarjolla oli markkinoinnin ja tapahtuman järjestämisen tehtäviä ja nehän minua erityisesti kiinnostivat! Päätin tarttua tähän mahdollisuuteen ja sainkin tuon harjoittelijan paikan. Tästä alkoikin jännittävä matka kera uuden oppimisen, lukuisten tuttavuuksien, ensimmäisen oman työhuoneen ja ennen kaikkea ainutlaatuisten kokemusten. Tästä viidestä kuukaudesta oli tulossa unohtuman ajanjakso täynnä tehtävien ja tunteiden vuoristorataa.

Kun kaikki alkaa

Tuona syksyisenä päivänä astuessani liukuovella varustettuun vanhanaikaiseen hissiin, joka ylöspäin mennessään nitisee ja kolisee, en ollut vielä täysin varma tehtävä kokonaisuudesta mihin olin ryhtymässä. Asia selvisi kuitenkin pian. Hämeen kauppakamarilla tehtävänäni olla mukana luomassa tulevaa Tekijä2019 -tapahtumaa suunnittelun, järjestämisen, markkinoinnin ja myynnin osalta. Tämän lisäksi sain tehdä kauppakamarin avustavia tehtäviä, kuten kokouksien ja tilaisuuksien järjestelyitä ja tiedottamista netissä. Tekemistä olikin laajemmin kuin olin odottanut. Tekijä -tapahtuman järjestäminen antoi minulle uutta perspektiiviä tapahtumien järjestämiseen. Koko harjoittelun ajan soittelin ja lähettelin satoja sähköposteja tapahtumaan liittyen. Kutsuin tapahtumapäivään näytteilleasettajia ja Hämeen alueen kouluja. Pääsin käymään tapahtuman suunnittelukokouksissa, jossa asiat saivat aina uutta puhtia, jos seinä meinasi tulla vastaan. Suunnittelukokouksissa tapasin tapahtumaa luomassa olevien tahojen edustajia ja heitä olivat Hämeen kauppakamarin lisäksi HAMK, Linnan Kehitys Oy, EURES, Kiipulan ammattiopisto, TE-toimisto, Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Lasten liikunnan tuki ry. Parhaimpia asioita oli, kun huomasi että näistäkin ihmisistä oli tullut minulle projektin aikana hyviä työkavereita.

Tapahtuman lähestyessä pääsin myös hoitamaan facebook -sivuja ja olemaan osana mukana markkinoinnissa. Tässä vaiheessa ymmärsin työn teon kautta kuinka haastavia osa-alueita markkinoinnissa voi myös olla, kuten houkuttelevuuden luominen. Onneksi en ollut yksin näiden kanssa, sillä usein sain apua ja muiden mielipiteitä avartamaan omiakin ajatuksiani!

Tapahtumapäivän koittaessa olin jo monesti miettinyt miten saamme pidettyä kaikki langat käsissä, koska huomioitavaa oli niin paljon. Puheluita sain pitkin päivää sekä neuvoja ja ohjeita tuli myös jaettua paljon. Itse sain työskennellä päivän aikana infopisteellä yhdessä muiden kanssa. Päivän kohokohta oli ehdottomasti se, kun Arman Alizad kertoi oman tarinansa auditoriossa. Se oli hyvä päätös kaikelle.

Erilaisia tehtäviäni harjoittelun aikana

Ympäri Suomea olevien kauppakamarien tehtäviin kuuluu edistää yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä järjestämällä mm. erilaisia koulutuksia ja verkostoitumistilaisuuksia. Näiden lisäksi tehtäviin kuuluu vientiasiakirjojen tarkistus. Pääsin harjoitteluni aikana osallistumaan moniin kokouksiin, koulutuksiin ja tilaisuuksiin, joissa sain tutustua moniin eri Hämeen alueen yrittäjiin. Oli mukavaa päästä kuulemaan mielenkiintoisia puheita ja nähdä tällaista toimintaa. Vientiasiakirjojen tarkistusta pääsin myös opettelemaan heti alusta lähtien ja sain todeta, että se on erittäin tarkkaa puuhaa. Sain myös päivittää kauppakamarin kotisivuja ja pääsin opettelemaan erilaisten ohjelmien käyttöä. Nämä kaikki avustavat tehtävät Hämeen kauppakamarilla olivat mielekästä vastapainoa Tekijä -tapahtuman ohessa.

Toimistomme oli kotoisa ja niin myös ihmiset siellä. Tulen varmasti muistamaan tämän harjoittelun vielä pitkään.

Katariina Pitkämäki

Leave A Reply