Harjoittelijana mainostoimistossa

0

Suoritin osan liiketalouden harjoittelustani Mainostoimisto Precis Oy:ssä, joka tuottaa markkinointiviestinnän asiantuntijapalveluita. Toimin yrityksessä markkinoinnin harjoittelijana ja pääsinkin hyvin laajasti mainostoimiston erilaisiin työtehtäviin mukaan. Kaksi kuukautta mainostoimistossa opetti minulle oman alani työelämästä todella paljon ja olen kiitollinen, että pääsin suorittamaan harjoitteluni juuri tässä yrityksessä. Ennen harjoitteluni suorittamista punnitsin kumminkin monia isoja kysymyksiä ja suurin niistä oli: Missä haluaisin suorittaa harjoitteluni ja mistä on juuri minulle suurin hyöty tulevaisuuttani varten?

 Onko harjoittelun merkitys opiskeluissa suuri? Ehdottomasti kyllä!

Harjoittelu mainitaan jo opiskelujen ensimmäisenä päivänä, ja jo silloin aletaan miettimään missä se olisi hyvä suorittaa ja milloin. Itselleni harjoittelupaikan valinta oli suuri päätös, sillä sen avulla oppisin työelämästä sekä tärkein, oppisin itsestäni. Liiketalouden ala on todella laaja, joten sieltäkin on löydettävä itselleen se sopivin polku. Mainostoimistossa työskentely kuulosti mielestäni monipuoliselta ja varmalta vaihtoehdolta. Tajusin, että vaikka harjoittelu ei olisikaan sitä työtä mitä haluaisi tehdä koko loppuelämäni, opettaisi se silti jotain, mitä ei koulunpenkillä olisi oppinut. Oman itsensä tunteminen työelämässä on erittäin tärkeää, kun aletaan rakentamaan omaa urapolkua.

Harjoitteluni Precis:ellä olikin juuri omanitsensä tuntemista ja oppimista. Pääsin mukaan mainostoimiston arkeen ja siitä tuli nopeasti myös osa minun arkeani. Harjoittelijana tehtäviäni olivat erilaiset toimistotehtävät, asiakasprojektien hoito, kuvausassistentin tehtävät sekä juoksevien asioiden hoitaminen. Näihin työtehtäviin lukeutui todella kirjavasti erilaisia töitä ja se olikin iso rikkaus tässä harjoittelussa. Pääsin näkemään ja kokemaan asioita laidasta laitaan, toisena päivänä saatoin tehdä siistiä toimistotyötä ja seuraavana etsiä kuvauspaikkaa räntäsateessa. Nautin silti joka hetkestä ja varsinkin siitä, että pääsin oikeasti tekemään ja kokemaan harjoitteluni kautta.

Katse menneisyyteen

Kirjoittaessani tätä tekstiä, harjoitteluni päättymisestä on kulunut jo viisi kuukautta. Tälläkin hetkellä olen edelleen harjoittelupaikkani kanssa tekemisissä ja iloinen siitä, että olen saanut ylläpidettyä suhteita työharjoittelun päättymisenkin jälkeen. Mielestäni on hienoa katsoa takaisin aikaan, kun olin työharjoittelussa ja miettiä kaikkia niitä asioita, joita pääsin kokemaan siellä ollessani. Mainostoimistossa olin markkinoinnin ajanhermoilla, ja opin paljon uusia termejä ja pääsin tutustumaan itselleni uusien yrityksien toimintoihin. Hienoa oli myös nähdä, kuinka hyvä työyhteisö Precis:ellä vallitsi ja kuinka nauravin suin työt heiltä onnistuivat. Oli todella helppoa päästä sisälle heidän työporukkaansa ja osaksi mainostoimistoa pyörittävää tiimiä. Suosittelen kaikille, jotka epäröivät työharjoittelupaikan valinnassa tarttumaan hetkeen ja olemaan stressaamatta sitä sen enempää, sillä vaikka menisi mihin paikkaan tahansa, opettaisi se varmasti jotain todella arvokasta, mitä et olisi oppinut mistään muualta.

Janina Repo

 

 

 

Leave A Reply