Liikenteen Likat: Merkos – Julkinen liikenne sekä viihtyvyys

0

Julkinen liikenne

Julkisilla pääsee myös shoppailemaan Merkokseen. Merkoksen pihaan Citymarketin kupeeseen kulkee 2 bussia.

Merkoksen bussipysäkki

Riihimäen bussi linja 2 kulkee säännöllisesti päivittäin Rautatieasema – Lasimuseo – Merkos – Rautatieasema – Varuskunta – Vankila – Sipusaari – Rautatieasema reittiä. Ja pelkkää Rautatie – Merkos matkaa ajaa myös aamuisin muutama 2A linja. Näillä busseilla pääsee Merkokseen tunnin välein aamu seitsemästä ilta kahdeksaan (kouluaikoina). Viikonloppuisin bussit kulkevat Merkokseen 8-17 välillä.

Linja 2 reittikartta

Mattilantien varteen muutaman minuutin kävelymatkan päähän pysähtyy Loppi – Riutta suunnalta tulevat ja sinnepäin lähtevät bussit muutamia kertoja päivässä. Sekä mahdollisuuksia on myös tulla Helsingin tai Tampereen suunnilta ja jäädä moottoritien varressa sijaitseville pysäkeille, joista kävelee n.10-15 minuuttia kauppakeskukseen.

Viihtyvyys ja ympäristö

Ulkoalueiden siisteys on tärkeä asia julkisen kuvan kannalta ja se tekee ympäristöstä houkuttelevan. Merkoksen alueella tässä on toivomisen varaa.

Etelän suunnalta Merkoksen alueelle saavuttaessa yleisvaikutelma ympäristöstä ja viihtyvyydestä on epäsiisti ja aikansa elänyt. Katseet kääntyvät huonoon tienvarsien kunnossapitoon. Tienvarsi niittoihin ei ole panostettu Merkokseen johtavalla tieosuudella eikä 130-tien alituksessa ole hoidettu valaistusta kuntoon.

Tienvarret niitämättä
Sillan alta kivetykset hajonneet eikä muutenkaan siisteydestä ole huolehdittu
Sillasta roikkuvat valojen sijaan vain sähköjohdot

Epäjärjestystä ja epäsiisteyttä alueelle tuo Citymarketin etupihan parkkialue väliaikaisien liikennemerkkijärjestelyiden takia. Routakuopat ja hajonneet reunakivetykset antavat hoitamattoman vaikutelman.

Moottoritien puolella Bilteman ympäristössä ja Citymarketin takana alue on siisti, selkeä ja viihtyisä puuistutuksineen.

Siisti puurivistö jatkuu koko matkan Merkoksen takapuolella

 

Seuraavassa postauksessa vertaamme Merkosta Kööpenhaminan kauppakeskus Field’siin.

Loistavaa loppuviikkoa toivoo Liikenteen Likat Tiina Norr, Janita Joensuu, Suvi Tammilehto, Katariina Oras ja Riikka Mustonen

 

Leave A Reply