Viisi podcastia kirjallisuudesta

0

Lokakuussa vietetään HAMKissa syyslomaa ja kansallista lukulomaa. Viiden valikoimakin vaihtaa vapaalle: keskitymme kaunokirjallisuuteen ja tarjoamme kuunneltavia vaihtoehtoja avoimesta verkosta.

Sivumennen, ensimmäinen suomenkielinen kirjapodcast perustettiin jo 2016. Jonna Tapanaisen ja Johanna Laitisen podcast käsittelee paitsi kirjallisuutta, myös ajankohtaisia asioita sen ympärillä.

Lukuvika-podcastilla on tuore ja rento ote kirjallisuuteen. Essi Rötkönen ja Jenni Lindvall nostavat esiin nuoria kiinnostavia asioita ja aiheita kirjallisuuden saralla. Podcastia tuotetaan yhteistyössä Voima-lehden kanssa.

Marko Suomen Takakansi keskittyy lukemiseen ja sen vaikutuksiin sekä meihin että ympäröivään maailmaan. Vieraina on kirjailijoita, asiantuntijoita ja ”muutenkin kiinnostavia ihmisiä”. Jaksoja on useita ja käsiteltyjä teemoja paljon, joten kuunneltavaa riittää.

Jos kotimainen kaunokirjallisuus kiinnostaa, Pieni karanteenikirjakerho on sinun juttusi. Tässä podcastissa toimittaja Taru Torikka keskustelee joka viikko yhden kotimaisen kirjailijan kanssa.

Kirja vs. leffa on Ylen tuottama ohjelmasarja, jossa toimittaja Jarmo Laitaneva vertaa menestyskirjoja ja niistä tehtyjä elokuvia toisiinsa. Vertailtavana on sekä koti- että ulkomaista kirjallisuutta.


Eivätkö podcastit ole sinun juttusi? Etsitkö vastausta kysymykseen Mitä seuraavaksi lukisin? Yleisten kirjastojen tuottama Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset. Sivuilla esitellään kauno- ja tietokirjallisuutta, annetaan lukuvinkkejä, haastatellaan kirjailijoita ja nostetaan esiin ajankohtaisia asioita.

 

Kuvasta kiitos: Luisella Planeta@ Pixabay 

Comments are closed.