Työn ja opiskelun yhdistäminen

0

Eokuussa aloitimme molemmat työn ohella opiskelun. Aluksi kumpaakin jännitti kovin työn ja opiskelun yhdistäminen ja se miten aikaa jää muullekin kuten harrastuksille. Molemmat omistavat hevosen, joiden kanssa on totuttu harrastamaan aktiivisesti. Opiskelua on nyt takana neljä kuukautta ja aika on mennyt kovin nopeasti. Kaikki kurssitkin on saatu suoritettua, vaikka aikatauluhaasteita onkin ollut. Onneksi pian edessä on kohta joululoma, jolloin saadaan pieni hengähdystauko kouluhommista.

Koulun aloittaminen syksyllä sujui yllättävän mutkattomasti. Alussa oli pieniä hankaluuksia ajoittaa opiskelua töiden ohelle, mutta kurssien edetessä opiskelu alkoi etenkin sujumaan. Vieläkin tosin taistelen aikataulu ongelmien kanssa. Vaikka työni on suhteellisen joustavaa niin useimmiten palaverit ja kokoukset sijoittuvat juuri opetuksen kanssa samaan aikaan päivällä, mikä hankaloittaa kovasti tunneille osallistumista. Mukavaa on kuitenkin, että olen saanut työskennellä mukavassa ryhmässä ja yhdessä olemme voineet tsempata toinen toisiamme jaksamaan eteenpäin.

-Emilia Uino

Aloitin tämän koulun päivätöideni ohella. Alku oli minulle kovin hankalaa, koska viime kerrasta, kun olin opiskellut, oli ehtinyt kulua jo 10 vuotta. Vaikeuksia minulle tuotti opiskelurytmin ja opiskelutapojen löytäminen sekä aikatauluttaminen. Onneksi työantajani on ollut joustava opiskelujeni suhteen ja on mahdollistanut minulle luennoille osallistumisen pari kertaa viikossa.

Alkuvaikeuksista huolimatta olen löytänyt hyvän tasapainon opiskelujen ja työn suhteen ja aikaa on myös jäänyt hyvin muullekin kuten harrastuksille. Opiskelu on ollut mukavaa ja paljon on tullut opittua uusia asioita. Odotan innolla mitä kaikkea opiskelut vielä tuovat tullessaan.

-Nina Vikman

Leave A Reply