Enemmän kuin tapahtumakalenteri

0
Tapahtumakalenteri? Tavastia events on paljon enemmän

Uusi paikka tapahtumille kuulostaa monelle lähtökohtaisesti negatiiviselta. Siihen on hyvä syy, varsinkin tapahtumajärjestäjille! Jokainen nykyinen tapahtumakalenteri, hakusivu jne, missä järjestäjä haluaa tapahtumansa näkyvän, tarkoittaa myös yhtä syöttökertaa lisää. Tapahtumatieto tallentuu vain kyseisen kalenterin, sivun jne tietoihin. Sama homma koskee myös muokkausta. Tämä ei tietysti ole kaikille iso asia, mutta varsinkin ne tahot, jotka järjestävät tai markkinoivat tapahtumia jatkuvasti se voi olla olla hyvinkin työllistävää. Tämä on yksi epäkohta mitä Tavastia Events on lähtenyt korjaamaan.

TAPAHTUMATIEDON HYÖDYNTÄMINEN OLLUT LÄHES MAHDOTONTA

Jokainen järjestäjä syöttää tapahtumansa niihin palveluihin, mihin itse haluaa tai kokee siitä olevan paras hyöty. Mikä on ymmärrettävää. Jos haluat näyttää omilla sivuillasi tai palvelussa, vaikka kaikki Kanta-Hämeen tapahtumat, niin sinun pitäisi käydä eri sivuilla ja palveluissa etsimässä tapahtumia. Näiden kokoaminen yhteen tarvitsee tehdä käsin. Jatkuva työmäärä ajankohtaisen tiedon ylläpitämiseksi on todella suuri. Koska tapahtumatieto ei ole ollut helposti saatavilla ja mahdollisten hyödyntäjien työmäärä on ollut erittäin suuri saatuun hyötyyn nähden niin tapahtumat ei myöskään ole voinut levitä laajalle. Tämä on yksinkertaisuudessaan toinen epäkohta mitä Tavastia Events tulee korjaamaan.

Avoin rajapinta – eli – tapahtumatiedot kaikkien käytettävissä

Tavastia Eventsin koko idea on taustalla toimivat avoin rajapinta ja tietokanta, jos nämä termit eivät ole tuttuja niin ei haittaa. Kun syötät tapahtuman Tavastia Eventsiin se tallentaa tiedot yhteen paikkaan. Täältä paikasta tiedot voi hakea kuka tahansa mihin tahansa tapahtumakalenteriin, palveluun, sivuille tai vaikka mobiiliapplikaatioon. Tavastia Eventsin sivuilta löytyvä hakusivu on vain yksi näyttötapa ja paikka Tavastia Eventsistä löytyville tapahtumatiedoille. Se on siis paljon enemmän kuin vain tapahtumakalenteri.

Tavastia Events tapahtuma
JATKOSSA KANTA-HÄMEEN TAPAHTUMIEN TÄRKEIN SYÖTTÖPAIKKA

Teemme töitä koko ajan, jotta Tavastia Eventsin tapahtumatietojen hyödyntäjiä saadaan lisää. Tällöin yhdellä syötöllä tapahtuma voi näkyä vaikka kuinka monessa eri palvelussa, tapahtumakalenterissa ja muissa. Tällöin tapahtumien näkyvyys myös voidaan maksimoida. Muutos ei tapahdu yhdessä yössä eikä kuukaudessa, mutta suunta on oikea! Hämeenlinnan kaupunki, Verkatehdas ja Finterest.fi ovat yksiä jo sitoutuneita tahoja ja koko ajan käydään keskuteluita yhä useampien tahojen kanssa etenemismahdollisuuksista ja jatkotoimenpiteistä. Tärkein lähtökohta kaikille on kuitenkin saada tapahtumat syötettyä tavalla tai toisella Tavastia Eventsiin. Tavastia Eventsin idea auttaa niin tapahtumajärjestäjiä kuin tapahtumatiedon hyödyntäjiä ei toteudu jos tapahtumat eivät löydä tietänsä Tavastia Eventsiin.

Enemmän tapahtumia -> enemmän kiinnostusta hyödyntämiseen = laajempi näkyvyys

Kanta-Hämeessä on paljon hienoja tapahtumia, jotka ansaitsevat mahdollisimman suuren kävijämäärän ja näkyvyyden. Mitä enemmän näitä tapahtumia niin isoja kuin pieniä löytää tiensä Tavastia Eventsiin niin sitä mielenkiintoisemmaksi se aina muuttuu hyödyntäjien näkökulmasta. Tällöin kynnys hakea tapahtumat Tavastia Eventsistä omiin palveluihin koko ajan vain pienenee. Näillä sanoilla toivotamme kaikille oikein hyvää ja tapahtumarikasta syksyn odotusta!

Syötä tapahtumasi täältä! 

Tämä kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran Avoin Häme-blogissa 22.8.2018

Leave A Reply