Hieno mahdollisuus tutustua uusiin kulttuureihin, harjoittaa englannin kieltä ja saada uusia ystäviä

0

International Friendship –ohjelman kautta tutustuneet kertovat kokemuksestaan

HAMKin kansainvälinen opiskelija (vasemmalla) Mona
HAMKin kansainvälinen opiskelija (keskellä) HAMKin toisen vuoden opiskelija
Paikallinen ystävä (oikealla) Hippu
Milloin ystävyys alkoi 2021
Ystävät 2 kansainvälistä opiskelijaa + 1 paikallinen ystävä
*Ohjelman nimi muuttui vuonna 2022 International Friendship -ohjelmaksi (kansainvälinen ystävätoiminta). Aikaisemmin sen nimi oli ystäväperhetoiminta.

 

”Kävimme Helsingissä, jossa oli muitakin kansainvälisiä opiskelijoita mukana. Söimme, kiertelimme kaupoissa ja vietimme loppuillan terassilla, jossa soitti bändi. Tämä jäi erityisesti mieleen, koska koko päivässä oli kevyt ja lämmin tunnelma, jossa oli helppo rentoutua ja vain olla rauhassa.”

”Olemme kokkailleet ja hengailleet. Käyty yöelämässä ja matkusteltu Italiassa sekä pääkaupunkiseudulla.”

Teemme kaikkea, mitä ystävät tekevät.

Yhteinen tekeminen voi olla mitä tahansa kahvihetkistä yhteiseen harrastamiseen, kokkailuun, lenkillä käyntiin, kielen harjoitteluun, museovierailuun tai vaikka yritysvierailuun ja ammatilliseen keskusteluun. Toiminnasta päätätte itse, yhdessä kansainvälisen opiskelijaystävän kanssa.

”Ystäväperhetoiminta on hyvä tapa saada eri kulttuureja kohtaamaan ja edesauttaa kansainvälisiä opiskelijoita pääsemään paremmin sisään suomalaiseen yhteiskuntaan. Samalla se auttaa myös suomalaisia ymmärtämään paremmin maahanmuuttajia ja heidän asemaansa.”

”Ystäväperhetoiminnassa on parasta, kun saa tutustua uuteen kulttuuriin ja kokea Suomea ulkomaalaisen näkökulmasta.”

HAMKissa opiskelee ulkomaalaisia opiskelijoita, jotka kaipaavat paikallisia ystäviä. Kansainvälinen ystävätoiminta antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua tavalliseen suomalaiseen arkeen, kulttuuriin sekä paikallisiin tapoihin ja täten kasvattaa omaa tukiverkostoaan Suomessa. Ystäviksi osallistuville ohjelma antaa mahdollisuuden saada uusia kansainvälisiä ystäviä, joiden kautta voi tutustua uusiin kulttuureihin, harjoitella kieltä tai vaikka keskustella ammatillisista asioista.

”Ystäväperhetoiminta on helppo tapa tutustua uusiin kulttuureihin, harjoittaa englannin kieltä ja laajentaa ystäväpiiriä.”

Haluatko uuden kansainvälisen ystävän? Haluatko oppia lisää kieltä tai tutustua kulttuuriin? Tai haluaisitko mentoroida kansainvälistä opiskelijaa arjen toiminnoissa tai ammatillisissa asioissa? Liity mukaan, tämä ohjelma on Sinulle!

Tämän vuoden ohjelma on jo käynnissä, seuraava ohjelma käynnistyy syksyllä 2023.

Lisätietoja: https://www.hamk.fi/ystavaperhetoiminta/

JAA YSTÄVYYSTARINASI!

Jaa ystävyystarnasi HAMKin kansainvällisten opiskelijoiden kanssa meille!

Linkki täällä: https://link.webropolsurveys.com/S/94C648EBD82174C5

Lisätietoja saat suomeksi tai englanniksi Qingyangilta qingyang.li@hamk.fi. Kiitos jo etukäteen kokemustesi jakamisesta!

Qingyang Li
Talent Boost Mentori
HAMKin Kansainväliset palvelut / HAMK International

Leave A Reply