Henkilöstövaihdossa Valenciassa

0

Hola! Me llamo Erna Lepola. Olen ollut töissä Hämeen ammattikorkeakoulussa kohta 24 vuotta ja olen jo pidemmän aikaa ajatellut, että minunkin olisi varmaan aika lähteä tutustumaan eurooppalaiseen korkeakoulukulttuuriin. Koska yhdessä kaikki on mukavampaa, niin olikin hienoa, että sain matkakumppaneiksi tälle seikkailulle valovoimaiset työkaverini Mikko Tuomaksen ja Toni Pulliaisen.

HAMKin kv-palveluista tuli viestiä, että Valenciaan on kokoontumassa alamme rautaisia ammattilaisia ja kun vielä esimies kurssille osallistumista lämpimästi suositteli, päätimme lähteä matkaan. Koulutusviikon järjesti Universitat Politècnica de València. Vuonna 1971 perustetussa yliopistossa on 38 000 opiskelijaa ja henkilökuntaa reilusti yli 4000. Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki ja se sijaitsee maan itäosassa Välimeren rannalla.

Koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, tavaroiden pakkaus ja matkaan valmistautuminen eteni vauhdikkaasti lähtöpäivää edeltävänä yönä. Kotoa kohti lentokenttää lähdimme aamuvarhain ja Valenciaan lensimme tekemällä välipysähdyksen Pariisissa, jossa vietimme neljä tuntia laatuaikaa lentojen välissä.

Kurssilla oli noin neljäkymmentä talousalan osaajaa useista Euroopan maista. Koulutuspäivät avasi aina Claudio, joka johdatti meidät päivän aiheisiin. Sen jälkeen ohjelmassa oli muiden opettajien vetämiä tiiviitä sessioita, joissa käsiteltiin mm. taloushallinnon prosesseja ja toimintamalleja eri maissa. Lisäksi oli mahdollisuus opiskella esim. espanjan alkeita, kehittää kommunikaatio- ja tiimityöskentelykykyjä sekä tutustua Espanjan ruoka- ja viinikulttuuriin.

Kaikkien osallistujien kanssa oli helppo ja mukava kommunikoida. Tuntui, että ihmiset olivat nimenomaan tulleet verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksia omasta alasta. Eri maiden kesken löytyi paljon samaakin, mutta huomattiin Suomen talousprosessien olevan edistyneitä ja edellä useimpia monessa asiassa. Asiaa oli paljon ja päivät aika tiiviitä, mutta kaikki tekeminen oli silti rentoa ja hyväntuulista. Iltoihin keksittiin yhteistä tekemistä muiden osallistujien kanssa ja kontakteja luotiin erityisesti saksalaisten ja virolaisten kollegojen kanssa. Olemmekin jo sopimassa seuraavaa tapaamista saksalaisten osallistujien kanssa.

Vaikka matkalaukku ei tätä kirjoittaessa ole vieläkään löytänyt Suomeen asti, on päällimmäinen tunne näistä päivistä todella positiivinen – totta tosiaan hieno reissu!

Suosittelen lämpimästi kaikkia osallistumaan tarjolla oleviin vastaavanlaisiin kursseihin ulkomailla – mukaan kannattaa pakata reppu täyteen reipasta reissumieltä!

Teksti ja kuvat: Erna Lepola

Pssst! Jos olet kiinnostunut lähtemään henkilöstö- tai opettajavaihtoon, käy lukemassa lisää intrasta: henkilökuntavaihto / opettajavaihto. Eri maiden korkeakoulujen henkilöstöviikkoja löydät IMOTION sivustolta.

Leave A Reply