Erikoisesta tilanteesta huolimatta kaikki valmiina Bremeniin lähtöä varten!

0

Olen konetekniikan monimuoto-opiskelija, ja opiskelijavaihtoni suunnittelu alkoi puolisen vuotta takaperin, jolloin koronavirus vasta teki tuloaan ja otimme ensiaskelia tämän uuden globaalin pandemian kanssa. Viimeisen puolenvuoden aikana jokainen meistä on kokenut tämän muutoksen ja olemme opetelleet sopeutumaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Tietysti tämänhetkinen maailmantilanne rajoituksineen ei ole optimaalinen vaihto-opiskelijan näkökulmasta, mutta kuitenkin uskon, että omalla vaihtojaksollani tulen oppimaan ja kokemaan paljon uutta.

Aloitin vaihtoprosessin tutustumalla erilaisiin korkeakouluihin SoleMOVE-sivuston kautta. Koska oma koulutusalani on konetekniikka, pyrin valintaa tehdessäni pitämään silmällä korkeakouluja, joiden opintarjonta ja osaaminen vastaisi omia tavoitteitani. Lopulta vaihtokohteeksi valikoitu HSB Bremen, koska koululla on hyvää kansainvälistä osaamista ja koulu tekee suoraa yhteistyötä teknologian kärkiyritysten kanssa, kuten Airbus (lentoliikenne) ja Machtwissen.de (uusiutuva energia). Mukavan lisän tuo se, että Bremen on Helsingin kokoinen hieno hansakaupunki, joten tekemisestä tuskin tulee puutetta.

Aluksi tutustuessa vaihtoprosessiin tuntui, että se on monimutkainen, kuitenkin vaihtojakson suunnittelu HSB Bremenin ja HAMKin välillä olikin hyvin suoraviivasta. Erilaisten kaavakkeiden täyttämiseen sekä vaihtoprosessin askeleisiin sai hyvin tukea molemmilta korkeakouluilta ja kiitokset siitä kuulukin koordinaattoreille. Olette aivan mahtavia!

Asunnon löytäminen Bremenistä oli helppoa, koska korkeakoululla on oma sivusto, johon on koottu opiskelijalle hyvin soveltuvia vuokra-asuntoja, joiden vuokranantajat ovat koulun valitsemia ja täten luotettavia. Saman sivuston kautta voi ottaa yhteyttä asuntojen vuokranantajiin, joten asuntojen etsiminen ei voisi olla enää helpompaa. Kuitenkin vinkkinä voin sanoa, että kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja katsoa monta erilaista vaihtoehtoa valmiiksi. Minulla peruuntui asunto viime hetkellä, mutta onneksi minulla oli toinen vaihtoehto valmiina, joten ei hätää. 

Tietty tämä epämääräinen koronatilanne luo joka päivä pientä epävarmuutta, joten kaikessa suunnittelussa olen pyrkinyt ottamaan huomioon, että suunnitelmat voivat muuttua nopeallakin aikataululla, mutta omalla joustavuudella ja positiivisella asenteella pärjää näissäkin tilanteessa.

Tämän viikon sunnuntaina on lento Bremeniin ja lupaan laittaa kuulumisia Instagramin #hamkinternational kautta. Sieltä voi käydä katsomassa miten vaihtojakso sujuu korona-aikana.

 

Rasmus Palmi on hamkilainen konetekniikan opiskelija, joka opiskelee yhden lukukauden opinnoistaan Erasmus-vaihdossa Bremenissä.

Leave A Reply