Voi hyvin – nauti elämästä ja työstä

0

Onko kenelläkään muulla tullut vastaan se että kun kerran täyttää 25 vuotta niin sen jälkeen on aina 25? Minä koen olevani ns. hyvässä ja hmm, itselleni ”hieman tuhoisassa” mielessä 25-vuotias.

Mitä tarkoitan?

Köysieste Tough Viking
Allekirjoittanut menossa parhaan ystävänsä kanssa köysiesteelle vuoden 2016 Tough Viking -kisassa. Do what you love!

Kerrotaan vähän taustoja elämästäni:
– olen ohittanut tuon iän jo aikaa sitten
– olen tempautunut urheilun maailmaan jo ihan tenavana, sillä tiellä ollaan edelleen
– urheilu on tuonut elämääni mahtavia ihmisiä, kokemuksia, asioita joita en olisi ikinä muuten kokenut, päivääkään en vaihtaisi pois!
– olen yleensä aina terve, jos olen sairaslomalla, se on tarkoittanut sitä että olen loukannut itseäni urheilun parissa
– takana on siis useammat kolhut ja leikkaukset mutta ne ovat osa urheilua, se pitää hyväksyä ja nousta vahvempana takaisin

Miksi tilitän?

Minulla on onni olla sellaisessa työssä ja työyhteisössä, jossa on mahdollisuus etätyöskentelyyn. Joten kun tällä viikolla loukkasin jalkaani jenkkifutisreeneissä (kyllä, aloitin uuden lajin viime viikolla, koska veri vetää haasteisiin), niin kysyin pomoltani voinko olla poikkeuksellisesti kaksi päivää etänä tällä viikolla. Mahtava pomoni vastasi heti että: ”tottakai”. Olen kiitollinen siitä, HAMKissa etätyö on oikeasti vaihtoehto ja vieläpä hyvin toimiva sellainen! Työmatkani etänä kestää siis noin 5 sekuntia kun kävelen olohuoneeseeni, ”talking about efficient”. Etätyö mahdollistaa myös täysin oman rauhan tehdä asioita, toki Skype ja puhelin ovat normaalisti päällä, mutta kukaan ei paukahda ovesta keskeyttämään töitäni.

Tilastokeskuksen määritelmä etätyöstä:

”Etätyöllä tarkoitetaan ansiotyötä, jota tehdään varsinaisen työpaikan ulkopuolella – esimerkiksi kotona, kesämökillä tai junassa matkustaessa – niin, että siitä on sovittu työnantajan kanssa. Etätyöhön liittyy yleensä tietotekniikan käyttö. Etätyö on työtä, jota voisi työn luonteen puolesta tehdä myös työpaikalla. Esimerkiksi puhelinasentajan työtä tai lähetintyötä ei lueta etätyöksi. Olennaista etätyölle ovat ajasta ja paikasta riippumattomat työjärjestelyt. Etätyöksi lasketaan myös osittainen etätyö.”

Tilastokeskus on toteuttanut vuodesta 1977 lähtien Työolotutkimusta noin viiden vuoden välein, seuraava tiedonkeruu on syksyllä 2018. Tuo tutkimus tulee painottumaan työn digitalisaatioon ja sen vaikutuksiin työntekijöiden hyvinvointiin. Mielenkiinnolla odotan minkälaisia vaikutuksia mm. etätyöllä on ollut työntekijöiden elämään.

Lähde: Palkansaajien työoloista aletaan kerätä uutta tietoa
Suomen virallinen tilasto (SVT): Työolotutkimus [verkkojulkaisu].
ISSN=2342-2874. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 7.4.2017].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/tyoolot/tyoolot_2017-03-09_uut_001_fi.html

Summa summarum

Monilla HAMKilaisilla on välineet ja puitteet kunnossa, suosittelen kaikkia koittamaan ja tekemään etätöitä jos se työn sisällön kannalta on mahdollista! Digitaaliset työvälineet, alustat ja ohjelmat kun ovat organisaatiossamme kunnossa ja niiden käyttäminen on helppoa. Esimerkki omasta etäpäivän aamustani: leimaan itseni kännykällä sisään (simppeli tekstiviesti), käynnistän läppärin, avaan Skypen ja sähköpostin, tsekkaan Yammerista minua kiinnostavat viestit, avaan Plannerin ja tarkistan ja lisään mahdollisia työtehtäviä, avaan yhteyden vdi-virtuaalityöpöytään ja pääsen sitä kautta päivittämään HAMKin julkisia sivuja. Lukuunottamatta leimaustapaa ja yhteydenottoa vdi-virtuaalityöpöytään, toimin siis täysin samalla tavalla kuin toimisin omalla Visamäen työpisteellänikin.

Kuten tästä kirjoituksesta saattaa päätellä, yksi isoimpia intohimoja elämässäni on urheilu. Sinulla se voi olla ihan mitä tahansa muuta, tärkeintä on kuitenkin muistaa kuunnella itseään ja toteuttaa sitä mistä nauttii! Sellainen elämänilo kun näkyy ihmisestä ja välittyy hyvällä tavalla myös työyhteisöön. Onnellinen ihminen on myös onnellisempi työntekijä!

Webmaster Essi Ylönen
Webmaster Essi Ylönen

Leave A Reply