Oma blogi syntyi cSchool-opintomoduulin sivutuotteena

0

Suoritin kuluneen talven aikana cSchool-opintomoduulin, jonka sisällöksi määrittelin tutustumisen blogien maailmaan ja sosiaalisen median kanaviin. Työskentelen myynnin ja markkinoinnin alalla, jonka piirissä digitaalinen markkinointi ja sosiaalisen median käyttö viestinnän välineenä ovat olleet vahvassa nousussa viime vuosien ajan. Havahduin pian siihen tosiseikkaan, että oma ammatillinen osaamiseni tällä saralla on melko heikkoa. Tästä syystä halusin perehtyä paremmin somekanaviin, blogimaailmaan ja niiden erityispiirteisiin.

Koska minulla ei ollut sisältöön sopivaa toimeksiantoa, päädyin kokoamaan harjoitustyönä omaa lifestyleblogia. En ollut aiemmin blogannut tai edes lukenut blogeja kovinkaan ahkerasti. Aloitin blogin rakentamisen siis aivan alusta. Nälkä kasvoi syödessä eli onnistuttuani ratkomaan blogin haastekohtia halusin oppia lisää. Ennen Tyylivoimala-blogin julkaisuhetkeä olin oppinut perustamaan blogitilin ja Instagram-tilin, koodaamaan blogin toimintoja, muokkaamaan valmiin alustan visuaalista ulkoasua, valokuvaamaan blogikuvia ja kirjoittamaan blogipostauksia.

cSchool sopii oppimisen menetelmänä tämän tyyppisiin projekteihin erittäin hyvin, sillä se mahdollistaa aiheen laajan tutkimisen ja henkilökohtaisen osaamisen joustavan täydentämisen. Työskentely ja tiedonetsintä olivat hyvin itsenäistä puuhaa, mutta ohjaajien kannustava ja rakentava palaute auttoi ongelmakohdissa eteenpäin.

Blogi ja sen sosiaalisen median tilit eivät sinällään ole arvokkaimmat projektin aikana syntyneet tuotokset. Tärkeämpänä pidän matkan varrella karttunutta oppia ja ratkaisuiden löytämisen iloa. Tyylivoimala-blogi syntyi oppimisen sivutuotteena, mutta toivon sen jatkavan elämäänsä vielä opintojakson jälkeenkin.

Kurkkaa blogiini täällä: http://tyylivoimala.blogspot.fi/

Leave A Reply