Tietojenkäsittelyn alumni Lauri pääsi omaan unelmaduuniinsa

0

Lauri Kopo on HAMKin tietojenkäsittelyn alumni, joka työskentelee nykyään Jolla Oy:n leivissä.

Kuka olet ja mitä opiskelit?

Olen Lauri Kopo, 29 vuotta, ja asun Tampereella vaimoni kanssa. Opiskelin HAMKissa tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistuen vuoden 2015 loppupuolella. Minulla on ollut jo pienestä asti hyvin vahva kiinnostus tietotekniikkaan ja tietotekniikan alaan liittyviin muutoksiin ja kehitykseen. Valinta opiskelupaikasta oli siis helppo, sillä halusin tehdä harrastuksestani ammatin.

Missä työskentelet nykyisin?

Olen töissä Jolla Oy:ssä, missä olen työskennellyt jo vuoden 2014 kesästä lähtien. Jolla Oy on siis suomalainen yhtiö, joka kehittää Sailfish OS käyttöjärjestelmää matkapuhelimiin. Aloitin työt ollessani kolmannella vuosikurssilla HAMKissa. Työnkuvaani kuului alkujaan ohjelmistotestaus, mutta nykyään testauksen lisäksi työhöni kuuluu myös IT-tuen antaminen toimistolla.

Kyseisen työpaikan hakeminen oli itselleni kuin tarkoitus, sillä olin Jolla -puhelimen onnellinen omistaja, sekä suoraan sanottuna sekä yhtiön että puhelimen fani. Kesällä 2014 näin ilmoituksen, jossa he etsivät testaajia, ja laitoin heti hakemuksen sisään. Ja tässä sitä ollaan, vakituisessa työssä! Alkujaan en päässyt suoraan sisään, vaan varapaikalta, kun joku muu oli jättänyt tarttumatta työtarjoukseen. Onni oli siis minun puolellani.

Tässä työssä ei voi kuin viihtyä. Työilmapiiri on hyvä ja työkaverit auttavat jaksamaan aina päivästä toiseen. En vaihtaisi työpaikkaa missään nimessä!

Mitä hyötyä HAMKin opinnoista on ollut työelämässäsi?

Opinnot antoivat varmuuden ja luoton siihen, että olen hakeutunut oikealle alalle töihin. Vaikka nykyisiin työtehtäviini verrattuna opinnot olivat pintaraapaisu, antoivat ne silti tärkeää tietoa siitä, millaista työ tällä alalla on.

Mikä HAMKissa opiskelusta oli mielestäsi parasta?

Parhainta, mitä muistan, olivat ohjelmointikurssit Tommi Lahden kanssa, sekä hänen kanssaan tehty opinnäytetyö. Näistä pidin eniten siitä syystä, että ohjelmointi oli itselleni se suurin mielenkiinnon kohde ja pääaineeni.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää nykyisille ja tuleville tietojenkäsittelyn opiskelijoille?

Nykyään tietojenkäsittelyn opinnot ovat kovin erilaiset omiin opiskeluaikoihini verrattuna, tai ainakin näin olen ymmärtänyt. Mutta se pätee vielä varmasti, että opiskelijoiden kannattaa opiskella aiheita myös varsinaisten opintojen ulkopuolelta mahdollisimman paljon. Alati kasvava ja muuttuva ala vaatii paljon tietämystä myös oman aihepiirin ulkopuolelta. Kehittäkää siis itseänne monipuolisesti. Opiskelkaa myös kieliä, sillä kansainväliset valmiudet ovat iso plussa näissä töissä!

Leave A Reply