Päivä Inspiration for two -tapahtumassa

0

Olimme tiistaina 19.4. Hämeenlinnan Visamäessä järjestetyssä Nordic Business Forumin Inspiration for Two -tapahtumassa. En ollut ennen kuullut Nordic Business Forumista, joten ajattelin, että se tulisi olemaan samanlainen kuin aikaisemmat forumit joissa olen käynyt, eli täynnä painavia asioita yrittäjyydestä ja bisneksestä esitettynä mahdollisimman asiallisesti ja pitkäveteisesti. Olin kuitenkin valmis lähtemään tilaisuuteen parinkymmenenmuun Valkeakosken International Business opiskelijan kanssa, sillä minua kiinnosti forumin yrittäjähenkinen teema. Mielenkiintoni heräsi viimeistään sillon kun kuulin, että forumin yksi puhujista tulisi olemaan Pekka Hyysalo, yksi suurimmista innoittajistani kun päätin lähteä opiskelemaan bisnestä.

Saavuimmme Nordic Business Forumin Inspiration for Two -tapahtuman jälkimmäiseen osioon, eli 13-16.00 järjestettyyn seminaariin. Jo heti saavuttuamme saliin nousi tunnelma kattoon, kun kaikki tämän hetken kuumimmat biisit soivat kaiuttimista ja täyttivät auditorion. Mieleeni nousi heti ajatus, että tämä ei taidakkaan olla ihan samanlainen forumi kuin etukäteen ajattelin. Inspiration for Two -tapahtuman pitäjät, Mikko Jaatinen ja Jyri Lindén, aloittivat forumin heti vauhdikkaasti. Heidän aiheensa yrittäjyydestä ja Nordic Business Forumista yrityksenä, sen perustamisesta nykyhetkeen, oli erittäin inspiroivaa ja mielenkiintoista kuunneltavaa. He esiintyivät asiallisesti, mutta samalla huumorilla ja nuorisolle sopivalla tavalla. Kylmiä väreitä aiheutti Arnold Schwarzeneggerin 6 rules to success -puhe. Se sai minut oikeasti miettimään yrittäjyyttä ja menestystä ja myös haluamaan sitä.

Erityisen mielenkiintoisen forumista teki Pekka Hyysalo, joka oli saapunut kertomaan oman tarinansa uudesta alustaan. Olen seurannut Hyysalon tarinaa pitkän aikaa, sillä käytyäni lukion Turussa, on häneen ollut lähes mahdotonta olla törmäämättä. On käsittämätöntä ja erittäin ihailtavaa, miten hän on jaksanut nousta ylös ja päättänyt, että elämä ei ole tässä. Hän on aivovammastaan huolimatta yrittäjä ja yksi inspiroivimmista ihmisistä kenet tiedän. Hän on Fight Back -kampanjansa avulla auttanut myös muita aivovammasta kärsiviä. Vaikka olen kuullut hänen tarinansa moneen kertaan, se silti aiheuttaa kylmiä väreitä ja koskettaa.

Mielestäni Inspiration for Two -tapahtuma oli erittäin onnistunut. Vaikka forumi kesti 3 tuntia, ei minulle kertaakaan tullut tylsää ja eikä tarvinnut kelloa katsella, aika meni niin nopeasti. Forumin aikana sai kokea tunteita laidasta laitaan – naurua ja ihailua, mutta niin myös ihmetystä ja koskettavuutta. Tapahtuman jälkeen hain lisää tietoa Nordic Business Forumista sekä Inspiration for Two -tapahtumasta. Mielestäni jokaisen, etenkin liiketaloutta opiskelevan, kannattaisi käydä kuuntelemassa Mikko Jaatisen sekä Jyri Lindénin luentoja. En ole ennen ollut yhtä inspiroivassa ja yrittäjähenkisyyttä korostavassa tapahtumassa. Ennen HAMKiin tuloani en ole haaveillut tai oikeastaan edes ajatellut uraa yrittäjänä, mutta etenkin tämä forumi sai mieleni muuttumaan – nyt haaveilen urasta yrittäjänä.

Tessa Kemiläinen
International Business -opiskelija

Leave A Reply