Hevosalan agrologista hevosalan tradenomiksi

0

Toista vuotta hevosalan liiketoimintaa opiskeleva Johanna kiinnostui agrologiopintojensa aikana liiketaloudesta ja etenkin markkinoinnista. Agrologiksi valmistumisen jälkeen hän päätyi hakemaan HAMKin uuteen koulutukseen ja aloitti hevosalan liiketoiminnan opinnot ensimmäisten joukossa syksyllä 2019. Johanna on myös näin ollen valmistumassa ensimmäisten joukossa hevosalan tradenomiksi ensi kesän aikana. Opintojen parhaaksi asiaksi hän nostaa uusiin ihmisiin tutustumisen ja mukavat luokkakaverit.

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Johanna Valtonen ja opiskelen toista vuotta liiketalouden tradenomiksi hevosalan liiketoiminnan koulutuksessa. Ennen HAMKissa opiskelua olen valmistunut hevosenhoitajaksi, ja hevoset ovat olleet iso osa elämää lapsuudesta asti. Olen varmaan istunut hevosen selässä ennen kuin olen osannut edes kävellä, mutta nykyään hevoset ovat minulle pääasiassa vapaa-ajan harrastus.

Miten päädyit HAMKiin? Miksi valitsit hevosalan liiketoiminnan?

Eniten HAMKin valintaan vaikutti sijainti, sillä asun Hämeenlinnassa. Olen opiskellut HAMKissa aiemmin myös Mustialan kampuksella hevostaloutta. Valmistuin hevostalouden agrologiksi keväällä 2019, ja valmistumisen jälkeen nousi mielenkiinto HAMKin uutta, hevosalan liiketoiminnan koulutusta kohtaan. Näin paljon mainoksia koulutuksesta ja ajattelin, että se voisi olla seuraava askel oman osaamisen kehittämisessä. Olisin varmasti hakenut jo aiemmin kyseiseen koulutukseen, mikäli se olisi ollut tarjolla.

Miltä opiskelu on vaikuttanut?

Olen tykännyt todella paljon ja opinnot vastaavat sitä, mitä toivoinkin. Opinnot ovat olleet pääasiassa perustradenomiopintoja, mutta yritysyhteistyöt ja opintoihin liittyvät tehtävät ovat painottuneet pääasiassa hevosalan yrityksiin. Pystyn hyödyntämään agrologin opintojani profiloivien opintojen osuuteen, joten en ole käynyt pakollisten tradenomiopintojen lisäksi juurikaan ylimääräisiä kursseja. Agrologiopintojen aikana harjoiteltiin jo jonkin verran muun muassa markkinointia ja tapahtumatuotantoa. Etenkin markkinointi on kiinnostanut minua ja hevosalan liiketoiminnan opinnot ovat vahvistaneet osaamistani markkinoinnin saralla. Vuoden vaihteessa pääsin aloittamaan opinnäytetyöni kirjoittamisen, joka painottuu markkinointiin. Opinnäytetyöni on osa Kestävän hevosmatkailun tiekartta Kanta-Hämeessä -hanketta ja opinnäytetyön tarkoitus on tehdä markkinointitutkimusta Hämeen hevosmatkailusta.

Mikä on parasta opiskelussa? Mikä haasteellisinta?

Parasta on ollut tutustua uusiin ihmisiin. On ollut kiva, että vuosikurssillamme on ihmisiä erilaisilla taustoilla, kuten vasta lukiosta valmistuneita sekä pitkän hevosalan yrittäjyyden taustaa omaavia opiskelijoita. Erilaisten ihmisten kanssa työskentely on antanut uutta näkökulmaa asioihin. Haasteellisinta on ollut oman elämän aikatauluttaminen. Olen käynyt töissä opintojen ohella koko opiskelun ajan ja välillä aikatauluttaminen opinnoille, työnteolle ja vapaa-ajalle on tuntunut vaikealta.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Olisi kiva löytää omia opintoja vastaavaa työtä. Haluaisin työskennellä hevosalan sekä markkinoinnin parissa, joten näiden kahden osa-alueen yhdistäminen omassa työssä olisi mahtavaa. Etenkin hanketyö ja asiatuntijapalvelut kiinnostavat, mutta saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Leave A Reply