Muotoilun opiskelijoiden muotinäytös VALVE

0

Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilun kolmannen vuosikurssin opiskelijat järjestivät torstaina 16.5. VALVE -muotinäytöksen Tampereella saunaravintola Kuumassa. Muotinäytös poikkesi aikaisemmista, sillä monet aikaisemmat näytökset on järjestetty Helsingissä. Muotoilun opiskelijat kuitenkin halusivat järjestää näytöksen Tampereelle, sillä he halusivat hieman rikkoa perinnettä. Muotinäytöksen paikaksi valikoitui Kuuma, ravintolan tunnelmallisen ja kotoisen fiiliksen takia, sillä näytöksestä haluttiin rennompi ja aikaisempiin näytöksiin erilainen verrattuna.

Opiskelijat aloittivat mallistojen suunnittelun ja hahmottelun jo marraskuussa. Tammikuussa mallistojen työstäminen lähti kunnolla liikenteeseen ja kaikkien mallistot olivatkin valmiina näytöksessä. Tänä vuonna näytöksessä nähtiin taidonnäytteitä kaikista muotoilun profiileista, sillä mukana oli myös yksi lasi- ja keramiikkamuotoilun opiskelija korumallistollaan.  Näytösiltana jokainen mallisto oli huoliteltu ja viimeistelty. Muotinäytöksessä debytoi 17 muotoilijaa upeilla ensimallistoillaan, joista yksi oli lasi- ja keramiikkamuotoilun opiskelija, kaksi jalkinemuotoilun ja loput vaatetusmuotoilun opiskelijoita. Mallistoissa nähtiin laidasta laitaan kaikkea hääpukumuodista urheiluvaatteisiin. Teemoina monissa mallistoissa esiintyi tänäkin vuonna zero waste ja kierrätys.

Onnen kyyneleitä

Marika Pekkala oli yksi vaatetusmuotoilun opiskelija, joka lanseerasi ensimallistonsa näytöksessä. Marikan mallisto ”Ataraxia” oli hyvin suunnittelijan itsensä näköinen ja kokonaisuudessaan mallisto kuvaa ihmisyyden prosessia. Pekkala sanoi olevansa tyytyväinen mallistoonsa ja näytöstapahtumaan kokonaisuudessaan. Prosessi oli ollut tiivis ja töitä mallistojen eteen on tehty paljon, ja sen näkee lopputuloksesta.

-Kyllä tuossa näytöksen jälkeen pääsi kyyneleet, osittain väsymyksestä mutta kyllä ne oli onnen kyyneleitä. Koko prosessissa parasta oli tämä porukka ja yhdessä tekeminen, Marika toteaa lopuksi.

Muotinäytös kruunasi vaihto-opiskelujakson

Näytöksessä ensimallistonsa lanseerasi myös vaatetusmuotoilun vaihto-opiskelija Sophie Schramek (AKS Schneeberg, Germany). Sophie kertoi mallistonsa ”[TRANSCENDENCE]” ilmaisevan itseään ja omaa tyyliään vahvasti. Mallistossa korostuu minimalistisuus ja vaaleat sävyt. Sophie on ollut vaihdossa Suomessa nyt yhdeksän kuukautta ja sanoo vaihtokokemuksen olleen mahtava. Suomessa opiskelu on ollut käytännön läheisempää ja teoria on tullut siinä sivussa, kun taas Saksassa opiskelu on erittäin perinteistä luennoilla istumista Sophie ynnää koko opiskeluvaihtoaan Suomessa. Sophien vaihto-opiskelujakson kruunasi muotinäytös, sillä hän palaa kotiin Saksaan jo parin päivän päästä.

 

Muotinäytökseen osallistuneet ja mallistonsa lanseeranneet opiskelijat, tutustu suunnittelijoihin ohesta:

Aino Inari Seppälä, ”Inside The Box”

Fanni Niemelä, ”White Admiral”

Heli Sippola, Another Anatomy

Isabella Silfer, Cloudy Marie

Jenny-Sophie Kuortti, ”Cherry”

Johanna Malmelin, ”Awakening Flower”

Jonna Starck, ”Sees”

Kaisa Kekkonen, ”Mielenpito”

Marika Pekkala, ”Ataraxia”

Nelli Nurmi, ”Haha you’re weird”

Salla Laatio, ”TUTU”

Sara Salminen, ”Face The Waste”

Sophie Schramek, [TRANSCENDENCE]

Tanja Pirnes, ”SASH”

Thomas Granlund, ”Vaeltaja”

Tinja Kainulainen, ”White Lie.”

Pilar Rautiainen, ”Baessar”

Leave A Reply