Muotoilun opiskelijat suunnittelivat kansainvälisen takkimalliston

0

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) muotoilun opiskelijat suunnittelivat malliston suomalaiselle korkealaatuisia naisten takkeja valmistavalle perheyritykselle. Flare Trading esitteli malliston Kööpenhaminan muotiviikoilla.

Takkimallisto esillä Kööpenhaminan muotiviikoilla

Vaatetusmuotoilun kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden suunnittelemassa minimallistossa on viisi erilaista naisten takkia. Jokainen opiskelija on suunnitellut yhden takin omien näkemystensä mukaan, tiiviissä yhteistyössä Flare Tradingin ammattilaisten kanssa. Mallisto esiteltiin maailmalle kansainvälisesti merkittävillä Kööpenhaminan muotiviikoilla 31.1.–3.2.2017.

– Nuoret suunnittelijat tuovat perinteiselle brändillemme uusia ideoita ja pääsemme heidän avullaan kyseenalaistamaan myös omia toimintamallejamme. Teemme ensimmäistä kertaa näin laajamittaista yhteistyötä oppilaitoksen kanssa. HAMKin toimintamalli sopii yrityksellemme loistavasti, haluamme tehdä kaupallista ja trendikästä muotoilua. Toisaalta haluamme olla mukana tukemassa alan koulutusta ja tulevaisuuden ammattilaisten kasvua, kertoo Anu Aaltonen Flare Trading Oy:stä.

Uusi ammatillinen aluevaltaus

Viisihenkinen muotoilun opiskelijoista koostuva ryhmä on suunnitellut takit osana Työelämäprojekti 1 -moduuliaan. Mukana on ollut ohjaavien opettajien ammattitaidon lisäksi tiivis yhteistyö toimeksiantajan kanssa, joka on tuonut tärkeän lisän projektiin.

– Projektin kautta olemme päässeet tutustumaan omaan alaan ja siellä työskentelyyn. Yhteistyö Flaren kanssa on ollut todella toimivaa ja inspiroivaa. Meidät opiskelijat on otettu Flarella lämpimästi vastaan; on tuntunut, että Flare on mielellään jakanut tietotaitoaan meille opiskelijoille, ja yhteistyöstä on ollut hyötyä molemmille osapuolille, kertoo opiskelija Heta Rahkamaa.

Katso lisää kuvia projektista sekä tuotoksena syntyneistä takeista täältä. 

Leave A Reply