Markkinointia harjoittelemassa HAMKilla

0

Suoritin liiketalouden tutkintooni kuuluvan kolmikuukautisen syventävän harjoittelun HAMKilla, jossa toimin markkinoinnin harjoittelijana. Harjoitteluni kesti loppujen lopuksi tammikuun puolesta välistä toukokuun alkuun. Jo aiemmin syksyllä olin huomannut lukujärjestyksestä, ettei minulla kevätlukukaudella tulisi olemaan kovin montaa kurssia jäljellä. Siitä sain ajatuksen, että mitäpä jos hoitaisin harjoitteluni pois alta jo talven ja kevään aikana. Näin ei tarvitsisi stressata kesätöistä ihan niin paljoa ja saisin muutenkin opinnot hyvälle mallille viimeiselle vuodelle. Sattumalta silmiini osui ilmoitus HAMKin markkinointiharjoittelijan paikasta ja päätin hakea. Loput voikin lukea tästä blogimerkinnästä.
Eliel HarleviAivan ensimmäisenä kiinnostuin paikasta paitsi sen tarjoaman työtehtävän takia, mutta myös siksi että kuvittelin sen olevan melko joustava työpaikka. Tämä pitikin paikkansa, sillä sain päättää itse, minä päivinä opiskelin ja minä päivinä olin töissä. Tämä oli itselleni erittäin tärkeätä ja voinkin suositella HAMKia harjoittelupaikkana juuri tämän joustavuuden takia.

Työtehtäviä oli hyvin monenlaisia. Pääosin harjoitteluni keskittyi keväällä käynnissä olleen yhteishaun markkinointiin, johon liittyen pääsin tekemään paljon erilaisia tehtäviä. Kaikkein antoisinta itselleni oli ehkä opiskelijoiden haastatteleminen ja niihin liittyvät kirjoitustyöt, joita julkaistiin mm. tässä blogissa. Tein myös paljon videoeditointia sekä edellä mainituista haastatteluista että erilaisista tapahtumista.

Muita työtehtäviä olivat HAMKin tapahtumien markkinointi, esitteiden taitto, bannerimainonta, valokuvaus sekä HAMKin markkinointi sosiaalisessa mediassa. Erityisen paljon opin juurikin some-markkinoinnista ja mainonnasta. Tuotin paljon mainoksia ja videoita, joita sitten käytettiin Facebook-markkinoinnissa. Uutta oli myös tapahtumamarkkinointi ja siellä ständillä päivystäminen. Näihin kuuluivat mm. Freezing Week, Tekijä2015, HAMK goes Goodman ja HAMKin Yrittäjyystiistait. Itsekin yllätyin, kuinka mukavaa vaihtelua tapahtumissa mukana oleminen oli normaalille istumatyölle!

 

Opiskelijat tekijä tapahtumassaMinulla oli aiempaa kokemusta valokuvauksesta, kuvanmuokkauksesta, taitosta sekä videoeditoinnista, mikä osoittautuikin todella tärkeäksi asiaksi, koska tarvitsin niitä taitoja päivittäin. Näkisin, että jokaisen markkinointitehtäviin suuntautuvan opiskelijan tulisikin hallita nämä taidot edes kohtalaisesti. Enää ei riitä, että osaat kirjoittaa Wordillä ja tehdä Powerpoint-esityksen. Suosittelisin tutustumaan Adoben tuoteperheeseen, jota itse käytin aktiivisesti.

Kaiken kaikkiaan harjoitteluni oli erittäin onnistunut ja sain siitä hyödyllistä kokemusta jatkoa ajatellen. Voin todellakin suositella HAMKia harjoittelupaikkana, koska täällä suhtaudutaan todella joustavasti opiskelijoihin.

Eliel Herlevi
Markkinoinnin harjoittelija, HAMK

Leave A Reply