Lumiravit-viikonloppu Ideaparkissa opiskelijan silmin

0

Lumiravit olivat uusi hevosurheilutapahtuma, jossa HAMK oli mukana yhteistyökumppanina. Ideaparkin yhteyteen rakennettiin ravisuora, jolla ajettiin lauantaina kilpaa suomenhevosilla ja sunnuntaina lämminverisillä ravihevosilla. Ravien lisäksi ulkotapahtuma-alueella esiteltiin viikonlopun aikana hevosurheilua sen eri muodoissa. Keskusaukion expo-alueella oli runsaasti näytteilleasettajia, joista Hämeen ammattikorkeakoulu oli yksi.

Toimeen ryhdyttiin reilun kymmenen opiskelijan voimin ja tehtävänämme oli kerätä yhteystietoja Lumiravit-kävijäkyselyä varten. Pyrimme keräämään runsaasti näitä liidejä sekä suoria vastauksia yhteistyökumppanien ja järjestäjän kyselyyn arvonnan avulla. Liidejä kerättiin pareittain ympäri Ideaparkia ja homma lähtikin luistamaan hyvin jo heti alkuunsa. Lisäksi keskusaukion ständillä oli aina muutama henkilö päivystämässä ja keräämässä kyselyitä sekä kertomassa opiskelusta Hämeen ammattikorkeakoulussa. Koko tapahtuman ajan tunnelma oli todella positiivinen ja ihmisiä olikin tullut molempina päivinä runsaasti paikalle, mikä auttoikin liidien keräämisessä.

HAMKissa liiketalouden opiskelu perustuu pitkälti konkreettisiin projekteihin yritysten parissa. Lumiravit ovat yksi hyvä esimerkki tällaisesta opiskelumuodosta. Me toisen vuoden opiskelijat pääsimme kehittämään heittäytymiskykyämme ja ulosantiamme liidien keräämisen muodossa. Todelliset työelämän projektit koetaan positiiviseksi kokemukseksi myös tulevaisuuden työelämässä. Uskomme, että tämän kaltaiset projektit voivat toimia valttikorttina työpaikkaa hakiessa. Tämän moduulin aikana olemme tehneet projektin myös yhteistyössä Tampereen Crazy Townin kanssa.

Lumiravien lisäksi myös haastatteluprojekti Crazy Towniin

Meidän ryhmämme sai vuoden alussa haastateltavakseen 19 Crazy Townin jäsenyritystä. Projektin alussa huomasimme, että haastavinta oli saada yritysten sekä meidän aikataulut kohtaamaan. Aluksi teimme kaikkien ryhmien kesken yhteisen sähköpostipohjan, jolla kontaktoimme yrityksiä. Totesimme kuitenkin, että kaikkien yritysten kohdalla se ei ollut riittävää ja siirryimmekin tavoittelemaan heitä puhelimitse ja käymällä toimistoilla. Huomasimme heti, että aktiivisuutemme tuotti tulosta ja saimme nopeallakin aikataululla sovittua haastatteluita. Muutamien yritysten kanssa sovimme puhelimessa tehtävän haastattelun heidän kiireittensä vuoksi.

Mitä me näistä projekteista opimme?

Sosiaalisia taitoja, ryhmätyötaitoa, sekä ajankäytön hallitsemista. Oli hienoa huomata, kuinka haastattelutaitomme kehittyivät tekemällä ja kuinka keskustelumme muuttui sujuvaksi. Projektejamme kuten muutakin työmaailmaa yhdistää mielestämme ajatus, että ahkeralla työteolla saadaan tuloksia. Sekä liidien, että haastattelujen saaminen vaati lukuisia kontaktointeja ja hienointa oli huomata, että me pystyimme siihen!

Tekstin ovat kirjoittaneet HAMKin liiketalouden 2. vuoden opiskelijat Susanna, Camilla, Jenna ja Taija. Kiinnostaisiko sinuakin liiketalouden opiskelu? Tutustu täältä tarkemmin ja hae mukaan!

Leave A Reply