Liiketalouden alumni Mico suoritti opintonsa osin verkossa ollessaan rauhanturvaajana

0

Mico Pihlajinen on HAMKin liiketalouden alumni, joka työskentelee nykyisin OP Etelä-Hämeessä hallintopäällikkönä. Opintojensa aikana hän suoritti myös rauhanturvaajan tehtäviä. Miten opinnot onnistuivat pitkän matkan päästä? Entä miten Mico päätyi uralleen? Lue artikkelista lisää!

Kertoisitko ensin, kuka olet?

Olen Mico Pihlajinen, menneestä ja tulevasta kiinnostunut hämeenlinnalainen pankkityöläinen. Harrastelen liikuntaa, penkkiurheilua ja sijoittamista. Löydät minut nimelläni LinkedInistä ja Twitteristä, verkostoidutaan ihmeessä!

Opiskelin HAMKissa liiketaloutta ja valmistuin monivaiheisten tapahtumien jälkeen keväällä vuonna 2013.

Mitä teet työksesi?

Työskentelen OP Etelä-Hämeen hallintopäällikkönä. Monipuolinen työnkuvani sisältää asioita taloudesta turvallisuuteen. Pankkiurani alkoi vuonna 2011 kun pääsin työharjoitteluun ja kesätöihin. Ennen nykyistä tehtävääni työskentelin erilaisissa rooleissa sijoittamisen ja varallisuudenhoidon parissa. Se oli hyvin mielenkiintoista ja sinä aikana kasvoi oma kiinnostukseni talousasioita kohtaan.

Mikä opinnoissasi oli parasta? Entä oliko hankaluuksia?

Parasta opiskelussa oli rento ilmapiiri ja nykyaikainen opiskeluympäristö. Omalla kohdallani olen erityisen kiitollinen joustavuuden osalta, kun opiskelujen loppuvaiheessa oli vuoroin töitä ja ulkomaankomennuksia, jotka hidastivat valmistumista.

Opiskelujen loppuvaiheen haasteet tuntuivat välillä turhauttavilta, mutta onneksi HAMK ja työnantaja kannustivat hoitamaan opinnot maaliin.

Erityisen hyödyllistä oli ymmärtää verkostoitumisen merkitys. Osittain aloitteellisen verkostoitumisen kautta sain aikanaan mahdollisuuden työharjoitteluun ja sillä tiellä ollaan. Kansantalouden ja verotuksen opinnoista on ollut yleispätevää hyötyä.

Miten rauhanturvaajana toimiminen onnistui opintojen ohella?

HAMKin ja työnantajan joustavuus mahdollistivat minulle oman ”vaihto-opiskelun” rauhanturvaajana. Suoritin opintoja ja tein opinnäytetyötä verkon kautta. Lopulta Suomessa odottikin loppumuodollisuuksia vailla oleva valmistuminen. Luonnollisesti erityisesti kieliopinnoista oli hyötyä kansainvälisessä ympäristössä. Toisaalta sain reissuilta lisää kokemusta johtamisesta, kansainvälisyydestä ja tiimityöskentelystä, josta on ollut hyötyä työelämässä.

Missä näet itsesi tulevaisuudessa?

Tulevaisuudessa näen itseni koulun penkillä HAMKissa, kun syksyllä starttaa englanninkieliset YAMK-opinnot Business Management and Entrepreneurship -koulutuksessa.

Keille suosittelisit HAMKia?

Suosittelen HAMKia, jos olet kiinnostunut osallistumaan ja tekemään myös normaalista opiskelusta poikkeavia asioita. Opintojen jälkeen olen seurannut mielenkiinnolla HAMKin lukuisia tapahtumia start up -pitcheistä bisnesjunaan.

 

Leave A Reply