Hämeenlinna opiskelijan silmin

0

Hämeenlinna tarjoaa kattavasti monipuolisia palveluita opiskelijoille. Aleksanteri on kolmannen vuoden liiketalouden tradenomiopiskelija, joka on kotoisin Hämeenlinnasta. Tässä blogitekstissä Aleksanteri kertoo Hämeenlinnan tarjoamista ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksista, palveluista, tapahtumista sekä kertoo omat suosikkinsa.

Loistavat ulkoilumahdollisuudet

Hämeenlinnassa on paljon vehreitä puistoja, jotka tarjoavat erinomaiset puitteet ulkoiluun. Esimerkiksi keskustan tuntumassa sijaitsevassa linnanpuistossa voi rentoutua tai kuntoilla Vanajaveden äärellä. Sieltä alkaa noin kuuden kilometrin pituinen rantareitti, jonka varrella pääsee näkemään upeita maisemia ja puistoja. Reittiä voi kulkea jalkaisin tai pyöräillen.

Rantareitti kiertää noin kuuden kilometrin pituisen lenkin. Kuva: Aleksanteri Raitala

Hämeenlinnassa on erinomaiset mahdollisuudet viettää rentoa rantapäivää tai lähteä metsäretkelle luontopoluille. Hämeenlinnassa on paljon upeita uimarantoja, muun muassa Ahvenisto, Kihtersuo ja Tervaniemi. Ahveniston uimarannalla on kesäisin auki myös maauimala ja seikkailupuisto. Aulangolta puolestaan löytyy eri pituisia reittejä, joissa voi lenkkeillä kesäisin ja hiihtää talvisin.

Rantareitillä on loistavat puitteet lenkkeillä. Kuva: Aleksanteri Raitala

Tekemistä jokaiseen makuun

Hämeenlinnassa on loistavat mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti. Hämeenlinnasta löytyy paljon kuntosaleja, urheilukenttiä, sisäpelihalleja ja seuroja, joiden kautta voi harrastaa jokaisella taitotasolla. Aulangon kylpylä tai keskustan tuntumassa sijaitseva uimahalli tarjoaa hyvät puitteet uinnin harrastamiseen.  Keskustassa sijaitsee myös biljardisali ja keilahalleja, joissa voi viettää aikaa ystävien kanssa pelaten. Vanajaveden opisto tarjoaa loistavia mahdollisuuksia harrastaa, muun muassa käsitöitä, musiikkia, kuvataidetta ja tanssia.

Hämeenlinnasta löytyy paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita, joista löytyy varmasti jokaiselle mieleinen vaihtoehto. Ne sijaitsevat pääsääntöisesti keskustan tuntumassa, kauppakeskus Goodmanissa ja Tiiriössä. Kesäisin on myös auki kivoja puistokahviloita. Hämeenlinnassa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Kesäisin linnanpuistoon kokoonnutaan viettämään Wanaja ja Mellakka festivaleja ja Linna jazeja. Lisäksi Kantolan tapahtumapuistossa on järjestetty suuria konsertteja, joissa on esiintynyt muun muassa Metallica ja AC/DC. Verkatehtaalla puolestaan voi käydä elokuvissa ja teatterissa. Siellä järjestetään myös muita tapahtumia, kuten musiikkikonsertteja ja stand up -esiintymisiä.

Kauppakeskus Goodmanista löytyy useita eri liikkeitä ja ravintoloita. Kuva: Aleksanteri Raitala

Aleksanterin suosikit

Tiirinkosken tehtaalta löytyy kahvila ja lifestyle-tyylinen kauppa. Kahvila toimii 1910 rakennetussa navettarakennuksessa. Siellä pääsee nauttimaan tilan omista härkäpapujauhoista tehdyistä belgialaisista vohveleista ja muista herkuista. Kaupasta voi ostaa kodin käyttötavaroita ja vaatteita. Tiirinkosken tehdas sijaitsee upeassa maalaismaisemassa ja pihamaalla laidunnetaan eläimiä, kuten lampaita, kanoja ja ylämaankarjaa. (Lähde: https://tiirinkoskentehdas.fi/)

Tiirinkosken tehtaan pihamaalta löytyy paljon eläimiä. Kuva: Aleksanteri Raitala

Aulankojärven luontopolku on 6-7 kilometriä pitkä reitti, mikä kiertää Aulangonjärven ympäri. Luontopolku alkaa Aulangon ulkoilumajalta, jossa sijaitsee myös kota ja uimaranta. Siellä on myös mahdollisuus käyttää kaupunkiveneitä veloituksetta. Reitillä kuljetaan polkuja ja pitkospuita, matkan aikana voi ihailla Aulangon upeaa luontoa. Luontopolku on selkeästi merkitty, joten se sopii myös aloitteleville retkeilijöille!

Getaway Room Escape on pakopeli, joka tarjoaa laadukkaita pakohuonepelejä. Pakohuone sijaitsee Hämeen Linnan vallihautojen sisäpuolella sijaitsevassa 1840-luvulla rakennetussa ojennuslaitoksessa. Pakohuoneet ovat muutenkin hauskoja kokemuksia kavereiden kanssa, mutta kyseisen paikan tunnelma ja miljöö on ainutlaatuinen. (Lähde: https://www.getaway.fi/hameenlinna/)

Hämeenlinna tarjoavat loistavat puitteet opiskelulle ja vapaa-ajalle. Edellä mainittujen asioiden Hämeenlinnassa on paljon muutakin tekemistä ja nähtävää. Lisäksi Hämeenlinna on loistavien kulkuyhteyksien päässä suuremmista kaupungeista. Voin suositella Hämeenlinnaa opiskelijakaupunkina lämpimästi jokaiselle.

Aleksanteri Raitala, Liiketalouden harjoittelija

Leave A Reply