Datanomista tietojenkäsittelyn tradenomiksi

0

Nico Heinimäki on kolmannen vuoden tietojenkäsittelyn opiskelija Hamkin Visamäen toimipisteessä. Nicolle IT-tradenomin tutkinto oli luonnollista jatkoa hänen aiemmille opinnoilleen.

– Hain tradenomin koulutukseen, koska olen aiemmalta koulutukseltani datanomi ammattikoulun puolelta, mikä on antanut minulle pientä etulyöntiasemaa tietyillä kursseilla. Lisäksi tietokoneet ja järjestelmäpuoli kiinnostavat. Hämeenlinnassa oli tradenomin tutkinnon lisäksi tarjolla IT-tradenomin tutkinto, Nico kertoo.

Datanomin koulutus on helpottanut Nicon opintoja huomattavasti omakohtaisen kokemuksen lisäksi. Pääaine Nicolla on E-learning ja multimedia.

– Käytännössä E-learning ja multimedia sisältää verkkosivujen tekemistä, flash-animaatioiden tekoa ja verkkokurssin suunnittelua. Valitsin sen pääaineeksi, koska media ja verkkosivut ovat enemmän minun mieleeni kuin esimerkiksi ohjelmointipainotteinen systeemityö, Nico selventää.

Pääaineen voi kuitenkin muodostaa itse pienemmistä kokonaisuuksista, joten tutkinnosta voi luoda itsensä näköisen ja opiskella niitä aiheita, jotka itselle soveltuvat parhaiten.

Aiempiin opinahjoihin verrattuna Hamk on ollut Nicon mielestä erinomainen paikka opiskella.Nico Heinimäki

– Parhaimpia kokemuksia ikinä, mitä opiskeluun tulee! Kaikin puolin olen tykännyt olla täällä. Saa itse päättää kursseista ja on vapaat kädet valita itseä kiinnostavat kokonaisuudet. Teoria ja käytäntö on aika hyvin tasoitettu, eikä mikään kurssi ole tuntunut liian raskaalta. Ja jos ei pääse paikalle, lähes kaikista kursseista löytyy tallenne Webexistä.

Loppusuoralla

Nico alkaa olla opinnoissaan jo loppusuoralla. Enää on jäljellä opinnäytetyö, jonka Nico tulee tekemään tietoturva-asioista. Harjoittelut ovat jo takana.

– Ensimmäisessä harjoittelussa olin eräässä hankkeessa, jossa kartoitettiin yrityksille sopivia toiminnanohjausjärjestelmiä. Toinen harjoittelu kului Hamkin Business pointissa, jossa tein kuvankäsittelyä, verkkosivujen päivitystä sekä palvelutuotantoon liittyviä asiakas- ja toimistotöitä.

Opintojen jälkeen Nico on harkinnut oman yrityksen perustamista ja hänellä onkin jo suunnitelmia sen varalta. Nicoa kiinnostavia aloja on useampia.

– IT-tradenomin tutkinto antaa uusia näkökulmia yrittäjyyteen. Kärkipäässä kiinnostavat työt kuten toiminnanohjausjärjestelmän asiantuntija, IT-konsultti, mobiilipeliohjelmoija tai webmaster.

Minkä neuvon Nico antaisi tietojenkäsittelyn opiskelua harkitsevalle nuorelle?

– Tiivistettynä – jos on tietojärjestelmistä kiinnostunut ja haluaa tehdä kaikkea mihin tietokonetta voi käyttää, niin tietojenkäsittely tarjoaa erittäin hyvän vaihtoehdon, Nico kiteyttää.

Leave A Reply