120 tuntia viidestä näkökulmasta

0

Viikko alkoi mielenkiintoisista tunnelmissa kun uusi Diili-tehtävä paljastettiin. Tehtävänä oli kiinnittää huomiota viikon tapahtumiin ja viikon lopuksi summata mitä 120 tuntia oli tuonut tullessaan. Hämmennyimme hieman tehtävästä, eikä kukaan aluksi vaikuttanut erityisen innostuneelta.

Team Six

Maanantaina rakenneltiin koulussa raketteja ja luotiin mielikuvia siitä, mitä omalta avaruusmatkaltamme toivoisimme. Päätimme Diili-tehtävän lähestymistavaksi valokuvat. Kaikki ryhmäläiset ottivat koko viikon kuvia sekä koulusta että vapaa-ajalta. Materiaalia tuli runsaasti ja se oli yllättävän monipuolista ja ennen kaikkea hauskaa katseltavaa. Koko viikon tarkoituksena oli saada meidät ryhmäytymään ja verkostoitumaan. Nämä taidot ovat tärkeitä ammatilliseen tulevaisuutemme kannalta. Verkostoitumaan pyrimme kyselemällä ihmisiltä mitä heillä oli mielessään. Vastauksissa toistui yksi teema: keskiviikon alkupamaus oli monilla päälimmäisenä mielessä.

Keskiviikko tarjosi kokonaisuudessaan paljon materiaalia tehtävää ajatellen. Koululla meillä oli tiedossa mukava retkipäivä, jossa edettiin erilaisilla rasteilla oman ryhmän kanssa. Suurin saavutuksemme oli yritystyöpajassa ideoimamme Treenaamaan.fi-sivusto. Koimme suuria onnistumisen tunteita, sillä ideaamme pidettiin todella toteutuskelpoisena. Retkipäivän kunniaksi saimme nauttia auringossa pitsasta ja limusta.

Koko viikon kohokohta oli kuitenkin alkupamaus. Alun juhliminen on ollut erityisen tärkeää ryhmäytymisen kannalta ja iltamissa olemmekin tutustuneet moniin uusiin ihmisiin. Alkupamaus tarjosi myös eniten kuvamateriaalia eikä näistä kuvista puuttunut meininkiä.

Ensimmäisessä moduulissa teemat ovat sulautuneet toisiinsa hienosti, ja ne ovat antaneet käyttöön erilaisia työkaluja. Niin kuin kaikissa Diili-tehtävissä myös tässäkin tarvittiin tietoteknistä osaamista. Perjantaina pääsimme tutustumaan jälleen erilaisiin sovelluksiin ja opettelemaan videoeditorin käyttöä. Se osoittautui vasta-alkajille melko haastavaksi, mutta siitäkin selvittiin kunnialla. Palautimme viikon kestäneen matkamme videona, joka sisälsi useita kuvia koko ryhmän taipaleesta.

Vaikka tehtävä vaikutti aluksi erikoiselta ja vaikeaselkoiselta, onnistuimme kuitenkin pelkillä kuvilla kertomaan viikon tapahtumista ja fiiliksistä. Jälkikäteen ajateltuna tehtävä oli todella mukava. Koko viikon saimme ottaa melko rennosti. Perjantaina videota kootessa oli hauskaa katsella ryhmän ottamia kuvia. Viikosta jäi positiivinen muisto, ja ottamamme kuvat säilyvät muistutuksena tästä mukavasta matkasta.

Tekstin on kirjoittanut Team Six eli Nelli Juurikivi, Aleksi Peltonen, Samuli Lehtonen, Rosa Kuronen ja Laura Lehtola.

HAMKin liiketalouden ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat aloittivat tänä syksynä opintonsa 6 viikon mittaisella Diili-jaksolla. Toisena toimeksiantajana oli liiketalouden koulutuspäällikkö Sari Hanka, ja opiskelijoiden tehtävänä oli havainnoida viikon mittaista opiskelujaksoaan erilaisin menetelmin.

Leave A Reply