Yhteistyörobottien pop-up -kiertue käyntiin Hämeenlinnassa

0

Yksi HAMKin Y-Robo -hankkeen tavoitteista on esitellä yhteistoimintarobottien (cobottien) tuomia mahdollisuuksia ammattilaisten lisäksi myös suurelle yleisölle pop-up -tyyppisissä tapahtumissa. Kiertue käynnistettiin viime perjantaina Hämeenlinnan Goodman-ostoskeskuksessa, jossa kaupunkilaiset vauvasta vaariin pääsivät tutustumaan cobottien toimintaan ja kokeilemaan virtuaalilaseja.

Kävijät saivat valita kahdesta vaihtoehtoisesta karkista nappia painamalla ja cobotti teki työtä käskettyä: se otti valitun karkin pöydältä ja ojensi sen pyytäjän käteen. Tässä karkit oli sijoiteltu säännölliseen ruudukkoon ja ennalta määriteltyihin paikkoihin. Toisessa esittelypisteessä karkit olivat pöydällä satunnaisessa järjestyksessä ja satunnaisissa paikoissa. Cobotti pystyi siihen liitetyn konenäköominaisuuden) avulla tunnistamaan siihen ohjelmoidut karkit ja poimimaan näitä pöydältä.

 

 

Muutama henkilö uskaltautui laittamaan virtuaalilasit päähänsä ja kokeilemaan piirtämistä. Eräs kokeilijoista innostui piirtämisestä valtavasti ja totesi ”olevansa kuin lapsi karkkikaupassa”!

 

Esittelijöinä toimivat projekti-insinööri Milan Gautamin johdolla konetekniikan opiskelijat Ales Trtnik ja Umer Hafeez. Mukana oli myös Y-Robo -hankkeen projektipäällikkö Ari Saastamoinen. Pop-up -tilaisuudet saavat jatkoa jo ensi viikolla, kun tiimi vie cobotit Hyvinkään Villatehtaalla järjestettäville Värkkäilyfestareille. Myöhemmin cobotteja esitellään vielä Riihimäellä ja Forssassa. Tervetuloa tutustumaan!

Leave A Reply