HAMK Henkilökortin kuva

0

HAMKissa otettiin tänä syksynä käyttöön uusi henkilökortti. Tässä lyhyet ohjeet siitä, millainen kuva korttiin tarvitaan.

Henkilökortin kuvana käytetään neliön (1:1) muotoista kasvokuva. Kuvan tulee olla värillinen ja sellainen, josta henkilö on helposti tunnistettavissa. Kuvan tulee olla värikuva, ja kasvojen tulee olla mahdollisimman tasaisesti valaistut. Kuvassa saa hymyillä ja katsoa avoimesti kameraan.

Kuvan taustan tulee olla mahdollisimman vaalea, mieluiten valkoisen tai vaaleanharmaan sävyinen. Taustan ei tarvitse olla täysin tasavärinen tai syvätty, mutta se ei saa viedä huomiota kasvoilta, eikä siitä saa erottua luettavaa tekstiä, logoja tai muita ihmisiä.

Kuva kannattaa ottaa pystykuvana alla olevan sommitteluohjeen mukaisesti.  Kuvaa ei tarvita rajata neliöksi. Suositeltava leveys on vähintään 1600 pikseliä ja resoluutio 300dpi, minimikoko on 1000px/150dpi.  Suositeltava tiedostomuoto on hyvälaatuinen, RGB-värinen JPG/JPEG.

Kasvojen ympärille tulee jäädä riittävästi tilaa, jotta ne mahtuvat pyöreään korttikuvaan kokonaan. Kasvojen korkeuden leuasta kulmakarvoihin tulee olla noin 1/3 rajatun kuvan korkeudesta, ja kasvojen keskipisteen sijoitetaan suunnilleen neliön keskipisteessä.

Vältä näitä:

 

 

 

 

Leave A Reply